Gå direkt till Nyheten (Keramik och design – hantverk som lockar stor publik)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Keramik och design – hantverk som lockar stor publik

Publicerad lördag, 17 augusti 2019, 16:04 av Björn Smitterberg

Ännu sent på lördagseftermiddagen, när man trodde evenemanget skulle ta slut var det stora skaror som kom och handlade, och långa köer till kaffekopparna vid serveringarna (man fick ju behålla koppen). Carl Jan Granqvist, måltidsprofessorn, hade flera fullsatta föreläsningar om kopplingen mellan porslin och mat.

I en av utställningslokalerna fanns Anna Wennerstrand. Hon gör bl a tekannor, inspirerad av den tebjudning som Alice i Underlandet bjuds på med sagolika figurer. Här fanns även tekannor gjorda av Björn Karlsson, elev på Formakademien.

Carl Jan Granqvist kopplade av mellan föreläsningarna med en smörgås och en kopp kaffe.
Föreläsningarna hade direkt koppling till Rörstrand – nämligen sambandet mellan måltiden och det man har maten på.

Samtidigt pågick fortfarande de Nordiska Mästerskapen i drejning. Här är det danska Bente Brosböl Hansen som börjar forma ett fat. Det gällde i denna etapp att göra ett så stort fat som möjligt av fem kilo lera.
_________________
Bilderna är klickbara till större format.