Gå direkt till Nyheten (Stoppar utredningar om kränkning och datamiss)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 05 december 2019
  1. Dagens namn:
  2. Sven
  3. I morgon:
  4. Nikolaus och Niklas

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stoppar utredningar om kränkning och datamiss

Publicerad måndag, 12 augusti 2019, 15:37 av Björn Smitterberg

Datainspektionen och Barn- och elevombudsmannen har beslutat lägga ned ett par undersökningar vid skolor i Lidköping.

BEO – Barn- och elevombudsmannen – har beslutat lägga ned sin utredning om en händelse vid en skola i Lidköping där ett barn fick kränkande behandling. Skolans ledning liksom förvaltningen vid Lidköpings kommun har kommit in med program för åtgärder som godkänns och de klagande målsmännen har heller inte haft fler synpunkter.

I det andra fallet är det Datainspektionen som lägger ned fortsatt utredning. Det var i februari som en skrivare kopplad till datorsystemet vid en skola gick vidare till andra verksamheter utanför skolområdet och kvar i skrivarens minne fanns personuppgifter. Uppgifterna har inte utnyttjats. Lidköpings kommun har vidtagit åtgärder för att detta inte ska hända igen.