Gå direkt till Nyheten (GöteborgsOperan till Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

GöteborgsOperan till Lidköping

Publicerad söndag, 11 augusti 2019, 10:53 av Redaktionen

För tredje året i rad är det nu dags för GöteborgsOperans Scensommarkonsert. På onsdag står Lidköping på tur. Med start i Skövde åker ensemblen ut på en turné i Västra Götaland. Konserten innehåller smakprov ur den nya säsongens operaproduktioner samt ett urval av andra pärlor ur operarepertoaren. Övriga orter som får besök är Stadsträdgården i Lidköping, Strömstad, Vänersborg, Ulricehamn och Alafors.

Under ett par veckor i augusti besöker GöteborgsOperan sex orter med en Scensommarkonsert. Konserten är uppdelad i två avdelningar. I den första får vi höra smakprov ur den nya säsongens opera- och musikalföreställningar. Efter paus bjuds publiken på en rad andra pärlor ur operarepertoaren. Vi får höra utdrag ur musikalen Oliver, operorna Carmen, Valkyrian, La bohème, Tosca och Döden i Venedig samt en mängd andra musikaliska godbitar.

Det är nu tredje året som Scensommarkonserten turnerar i regionen och konceptet har blivit en stor framgång med fullsatta föreställningar.

Medverkande är solisterna
Frida Engström, (som i sommar haft en av huvudrollerna i Läckö-operan)
Carolina Sandgren,
Tomas Lind och Åke
Zetterström.

GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan (dubbel vinnare av Kulturfrågan Kontrapunkt i SVT) är presentatör och berättar om de olika föreställningarna. Biträdande operachefen Anders Ottosson ackompanjerar vid flygeln.

Scensommarkonserten ges på följande platser:
13 aug GöteborgsOperans Skövdescen, Skövde
14 aug Dina-scenen, Lidköping
19 aug Kyrkan, Strömstad
21 aug Folkets Hus, Vänersborg
22 aug Folkets Hus, Ulricehamn
24 aug Medborgarhuset, Alafors