Gå direkt till Nyheten (Bandy: Herrlandslaget spelar i Ryssland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 22 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Maurits och Moritz
  3. I morgon:
  4. Tekla och Tea

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandy: Herrlandslaget spelar i Ryssland

Publicerad torsdag, 08 augusti 2019, 16:49 av Redaktionen

Carlssons första trupp träningsspelar i Ryssland: ”En fantastisk start på vår säsong”
I början av september beger sig herrlandslaget till Krasnojarsk för att träningsspela mot Jenisej.

Förbundskapten Micke Carlsson med assisterande förbundskaptener Joakim Forslund, Mattias Rehnholm och Pär Gustafsson har tagit ut sin första landslagstrupp för en match- och träningsresa till Ryssland.

– Genom en inbjudan från Jenisej i Krasnojarsk har vi fått möjlighet att under försäsongen få komma till Ryssland för att under några dagar spela och träna, denna gång i den fantastiska arenan i Krasnojarsk, säger Micke Carlsson till svenskbandy.se.

Laget inleder sin resa söndag 1 september och når Krasnojarsk på måndagen. Därefter väntar tre matcher mot Jenisej och ett antal träningar för den trupp på 16 man som tagits ut. Truppen består av en härlig blandning av sex rutinerade spelare från senaste säsongens VM och tio spelare som behöver skaffa erfarenhet av att tävla på rysk mark.

– Vi får en fantastisk bra start på vår landslagssäsong och vårt bygge av ett slagkraftigt lag till VM vilket går i Irkutsk i månadsskiftet mars-april, säger Micke till svenskbandy.se.

Micke framhåller också det positiva i att Edsbyn och Bollnäs med sina landslagsaktuella spelare deltar i en turnering i Chabarovsk även detta i början av september. Detta plus att tre spelare är proffs i Ryssland gör att vi i år kan utveckla erfarenheten av att spela på internationell toppnivå.

Från Svenska Bandyförbundets landslagskommitté har en ryssturné länge varit ett önskemål.

– När vi nu fick en inbjudan från Jenisej och spelarna ställde upp utan krav på några ekonomiska ersättningar lyckas vi finansiera denna resa inom budgeten för herrlandslaget. Vår förhoppning är att vi nu och framåt skall kunna utveckla och utöka denna typ av samarbete mellan rysk och svensk bandy både för våra landslag, klubblag men också ungdomslag, säger Per-Anders Gustafsson ordförande i landslagskommittén.

Truppen:

Målvakter:
Viktor Birgersson, Åby/Tjureda IF
Henrik Kjellsson, Västerås SK

Utespelare
Daniel Berlin, Sandvikens AIK
Linus Pettersson, Sandvikens AIK
Erik Säfström, Sandvikens AIK
Pontus Vilén, Vetlanda BK
Ludvig Johansson, Villa Lidköping BK
Martin Karlsson, Villa Lidköping BK
Joel Broberg, Villa Lidköping BK
Rasmus Forslund, Sandvikens AIK
Martin Landström, Västerås SK
Daniel Johansson, Västerås SK
Adam Gilljam, Hammarby IF
David Pizzoni Elfving, Hammarby IF
Jesper Jonsson, Västerås SK
Albin Airisniemi, Sandvikens AIK