Gå direkt till Nyheten (Råda BK F14 segrade i Skara Sommarland Cup)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Råda BK F14 segrade i Skara Sommarland Cup

Publicerad onsdag, 07 augusti 2019, 10:26 av - Inskickat material

Det var förväntansfulla Rådatjejer som åkte till Skara Sommarland Cup. Dels då det var helt nya lag från stora delar av vårt land men också då det var tjejernas första matcher i 11-manna någonsin.

Cupen inledes på lördagen med en tuff match mot Eskilstuna United, som spelat 11-manna i två år. Matchen slutade mållös 0-0. Därefter besegrade man Hjältevad/Mariannelund med 6-0 och spelade oavgjort, 2-2, mot Hertzöga från Karlstad. Det betydde att laget var klart för A-slutspel på söndagen.

I kvartsfinalen mötte man återigen ett Karlstadlag, Norrstrand. Efter en jämn match lyckades Råda vinna med 2-1 där segermålet kom endast 14 sekunder före slutsignal. Därefter besegrades i semifinal Bredaryd/Lanna från Småland. Här var Råda det klart bättre laget och segrade med 2-0.

I finalen väntade därefter hemmaklubben Skara FC. Där märktes det på båda lagen att man spelat många matcher under helgen i det varma vädret. Rådatjejerna kämpade dock på bra och hade marginalerna på sin sida. Matchens enda mål kom redan i femte minuten. Detta innebar att Råda BK´s 14-årstjejer segrade med 1-0 och kunde lyfta segerbucklan och ta emot applåder och jubel framförallt ifrån ditresta familjer.

Det segrande Rådalaget.
Övre raden: Ronnie Hult (ledare), Isabelle Hemborg, Moa Ellefsen, Hilda Sandström, Isabel Hult, Vera Kvarnemark, Malin Anderberg, Nejla Dindic, Livia Nyman, Love Stadling, Anders Olsson (ledare).
Nedre raden: Ida Wikström, Alva Bäckström, Tea Lind, Maja Bäckström, Ellen Högwall, Mirjam Kanat och Adna Djapo.
____________________
Text och bild insänd av Anders Olsson