Gå direkt till Nyheten (Rådas fotbollsflickor vann tredjepris efter straffdramatik)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rådas fotbollsflickor vann tredjepris efter straffdramatik

Publicerad tisdag, 06 augusti 2019, 15:06 av - Inskickat material

Råda BK F06 har i helgen som varit och spelat fotbollscupen Oddebollen i Uddevalla. Efter att i gruppspelet ha besegrat Vänersborgs FK med 1-0, norska Begby IL från Fredriksstad med 4-0 och Axvall/Varnhem med 3-0 stod laget som gruppsegrare efter tre raka segrar och målskillnaden 8-0.

I semifinalen blev det mycket tufft motstånd i form av mycket duktiga akademilaget Stångebro United från Linköping. Efter en mycket jämn match gick Linköpingslaget till slut segrande av planen med 1-0. Chanser fanns dock för Rådalaget men bollen ville helt enkelt inte in.

I matchen om tredje pris stod Ulvåkers IF för motståndet. 0-0 efter full tid innebar att matchen var tvungen att avgöras på straffar. Här gick Rådalaget segrande med 4-3 efter ett riktigt straffdrama.

Spelarna som deltog var: Tea Andersson Lans, Alicia Lundquist, Alice Anderberg, Svea Aronsson, Stina Widholm, Ebba Svensson, Meja Östlind, Filippa Fagerlind, Emmy Jondell, Melanie Ekenstierna (mv), Ronja Leijon, Ida Selmosson, Elin Hallström och Johanna Marklund (m.v).

Ledare: Anette Leijon, Petra Aronsson, Sandra Andersson och Claes Vinge.

_____________________________
Text och bild insänt av Claes Vinge