Gå direkt till Nyheten (Starten har gått – i kanot och karting)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Starten har gått – i kanot och karting

Publicerad lördag, 03 augusti 2019, 12:25 av Björn Smitterberg

Denna helg är en stor idrottshelg i Lidköping. Prinsens Pokal – med prins Carl Philip själv som såväl förare och prisutdelare – pågår sedan morgonen på Lidköpings Motorarena, och på Lidan startar hundratals kanotister.
För flera av deltagarna i de båda evenemangen är det deras första tävlingar – även om också äldre tävlande finns med.

På Lidan finns cirka 170 kanotister från 26 svenska och ett par danska kanotklubbar. Kanotisterna är inne i en intensiv säsong av tävlingar. Och det är en familjefest som pågår. Tävlingar pågår till 18-tiden på Lidan i kväll och till 16-tiden i morgon.  Nästa vecka samlas kanotisterna igen – i Jönköping.

De tävlingar som genomförs på Lidan i helgen med Lidköpings Kanotförening som arrangör är finalen i Svenska Ungdomscupen. Det är ett evenemang som bäst följes vid Kanotstadion. Det ingår i år inte något maratonlopp där kanoterna ska lyftas ur Lidan. Däremot kan man följa inledningen av långloppen som i morgon startar vid Torgbron och går uppströms på Lidan.

Lika intensivt startande är det på Lidköpings Motorstadion där Lidköpings Kartinklubb har hundratals startande på den fina arenan. Det är högt tempo för det är många lopp som ska köras. Vissa startande på lördagsmorgonen var inte ens tonåringar. På läktaren finns Carl Philip som ser de här ungdomstävlingarna som körs som en väg att få fler till karting-sporten. Även karting körs under söndagen.

________________________________
Bilderna är klickbara till större format