Gå direkt till Nyheten (Debatt: Varför håller alla käften?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Varför håller alla käften?

Publicerad fredag, 02 augusti 2019, 10:01 av Insändare

Det nya förslaget om minskningar av verksamhet på sjukhuset i Lidköping är sjukt orättvist.
Det skriver SSU-arna Gabrijela Pasagic och Elvira Möller i en debattartikel.

Varför håller alla käften?

Den senaste debatten angående förslaget om borttagning av vårdplatser på Lidköpings sjukhus har väckt mycket känslor hos lidköpingsborna, ung som gammal.

Det förslag som ligger på bordet är inte bara sjukt orättvist men också skrämmande för många. Vi i SSU Lidköping tror starkt på att vi behöver vård som är tillgänglig och nära, för oss alla.

Vad som vi i SSU Lidköping inte riktigt förstår är dock, vart är Alliansen? Vart är Miljöpartiet? Vart är Rasmus Möller? Varför håller alla käften?

Vi har inte sett något i tidningarna, vi har inte hört något utlåtande. Inte ens ett facebook inlägg kan göras av någon partimedlem för att visa vart de står i frågan.

Moderaterna med MUF som svans är alltid väldigt noga med att kritisera varenda drag som görs i Lidköpings kommun, så fort beslutet tagits av en socialdemokrat. Men är ni rädda för att kritisera era egna regionala politiker? Ni brukar ofta kasta ur er att vi bryter ner Lidköping eller att vi inte kan hantera pengar.

Alliansen vill gärna kritisera hur Lidköping styrs, med lovord om att de hade fått Lidköping att växa. Men detta förslaget kommer bryta ner Lidköping, detta förslag som är lagt av era regionala politiker och något som kommer bifallas av era regionala politiker.

Det är ett farligt spel Alliansen och Miljöpartiet spelar.
Men varför inte bemöta invånarnas oro? Varför inte ta ställning hur ni tycker i denna frågan?

Det verkar nog som att Alliansen har tagit semester. Men några som inte tar semester från politiken är Socialdemokraterna och SSU Lidköping. Vi är tydliga med vart vi står i frågan och tänker göra allt vi kan för att de inte ska röra våra vårdplatser på sjukhuset i Lidköping. Vi behöver vårat sjukhus. Vi behöver bra vård.

Men framförallt är det ju bevisat, att vi behöver en Socialdemokratisk styrd Västta Götalandsregion.

För såhär kan vi ju inte ha det.

Gabrijela Pasagic,  SSU Lidköping
Elvira Möller, SSU Lidköping

8 kommentarer på “Debatt: Varför håller alla käften?”

 1. Henrik skriver:

  Gabrijela, varför höll Socialdemokraterna käft när BUP i Lidköping diskuterades i våras? NI va vågmästare! NI kunde ha stoppat nedmonteringen! NI valde ändå att ta samma beslut som Alliansen och bomma igen BUP i Lidköping! Va frågan om de minst svaga i samhället inte tillräckligt intressant för Socialdemokraterna att kämpa för? Nu när känslor hos ”ung som gammal” är starka är ni snabba på att mobilisera. Återstår att se vilken väg NI tar denna gång!

 2. Ove Nordström skriver:

  Nu har vi ju ett minoritetsstyre i regionen så en samlad opposition kan ju stoppa det hela.

 3. rune andersson skriver:

  Man kan väl kalla den borgerliga opposition fega arslen som inte vågar
  sticka ut hakan , då Regionen kan vara en karriär i framtiden, så slutl-
  ledning är de bara ser till sin egen person

 4. Gabrijela skriver:

  Henrik: Hej Henrik, du har helt rätt att socialdemokraterna i regionen röstade ja för nedläggningen av BUP vilket jag tycker är hemskt!
  Vi i SSU Lidköping och Socialdemokraterna i Lidköping kommer fortsätta att sätta press på våra regionala politiker att rösta rätt den här gången.

  Ove: Mycket riktigt, är vi alla emot så kan detta stoppas, och det är det vi försöker med all vår kraft. Jag hoppas samtliga partier i oppositionen står enade i denna frågan och får ett stopp på detta vansinne.

  Mvh
  Gabrijela

 5. Ove Nordström skriver:

  @Rune Andersson, det är borgarna ihop med MP som styr regionen, de är inte i opposition. Bl.a Annica Håkansson (M) i Lidköping sitter med och säger ingenting och tycks totalt strunta i Lidköpings intressen.

 6. Nisse skriver:

  Rätta mig gärna om jag har fel, men visst har SSU hållt käften hos LN i drygt ett år nu?

 7. Henrik skriver:

  Gabrijela. Tack för svar. Det är beklagligt att SSU inte tog fighten för alla barn och ungdomar som fick sin hjälp av barnpsykiatrin i Lidköping. Nu har alliansen med stöd av Socialdemokraterna lagt ner den verksamheten. Varför reagerade inte SSU den gången?

 8. Lunnarn skriver:

  Varför gömmer sig Vänsterpartiet i Lidköping?Finns det möjligtvis dubbla stolar här?

Kommentarerna är stängda