Gå direkt till Nyheten (Orgel, violin och flygel i Otterstadskonserten i kväll)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Orgel, violin och flygel i Otterstadskonserten i kväll

Publicerad onsdag, 24 juli 2019, 09:53 av - Inskickat material

Onsdagens Musik i Sommarkväll i Otterstads kyrka gästas av Ramona Jannert-Telican, violin och Gustav Jannert, orgel och flygel.

Sedan 2006 har de spelat tillsammans och gett konserter främst i Sverige och i Rumänien. Ramona kommer från byn Ciceu-Giurgesti i Rumänien och har studerat violin i Cluj-Napoca i samma land samt även i Basel, Schweiz. Gustav kommer från Falköping, har studerat kyrkomusik samt diplomutbildning i orgel i Göteborg, jämte tidig musik i Basel, Schweiz. Har kompletterat med en master i piano i Cluj-Napoca.

De spelar musik från sina respektive hemländer Sverige och Rumänien, men har även spelat en hel del musik från den klassiska och romantiska repertoaren liksom en del nyskriven musik. Ur programmet denna kväll kan nämnas George Enescu, dennes tredje sonat för violin och piano, baserad på den rika rumänska folkmusiken och fyra akvareller av den svenske tonsättaren Tor Aulin samt Sommaren ur de fyra årstiderna av Antonio Vivaldi.

Kvällens aftonbön leds av komminister Richard Burén. Det är fri entré men du har möjlighet att ge en gåva till Bukobahjälpen. Efteråt serveras cider och salta pinnar på kyrkbacken! Välkommen!
________________
Otterstads kyrka kl 20.