Gå direkt till Nyheten (Skallsjö sommarorkester på sommarturné – i Lidköping på torsdag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skallsjö sommarorkester på sommarturné – i Lidköping på torsdag

Publicerad tisdag, 23 juli 2019, 08:01 av - Inskickat material

På torsdag anordnar Lidköpings konsertförening en på konsert på Dina-scenen i Stadsträdgården under rubriken ”Sommar i Trägårn”. Det är Skallsjö sommarorkester som åter gör ett besök i Lidköping under sin sedvanliga sommarturné i Västsverige.

Orkestern, som är en stråkorkester, består av 22 musiker och leds av Carl Vallin, som även var en av grundarna av orkestern 2013. Det är unga musiker som varje sommar sedan dess samlas i Skallsjö för att både förkovra sig musikaliskt och för att knyta vänskapsband och sociala kontakter. Ungdomarna studerar företrädesvis vid olika musikhögskolor i Sverige, men några studerar på skolor på andra håll i Europa.

Konsertmästaren Carl Vallin har nu hunnit bli 23 år och jämsides med sina masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan Edsberg, har han en provanställning som alternerande förste konsertmästare vid Kungliga Hovkapellet i Stockholm.

Konserten bjuder på musik av: Kurt Atterberg, Ottorino Respighi, Peteris Vasks, Franz Schubert och Richard Strauss.

I händelse av regn flyttas konserten i S:t Nicolai kyrka.

Konserten är ett samarrangemang mellan Lidköpings konsertförening och Lidköpings kommun – Kultur & Fritid.

____________________________________
Mer info: Klicka