Gå direkt till Nyheten (Alexander Forselius tonsatte hagelstormen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alexander Forselius tonsatte hagelstormen

Publicerad tisdag, 23 juli 2019, 10:13 av Redaktionen

Marius Alexander Forselius, i artistsammanhang känd under namnet Dr. Sounds, har givit ut en låt och en musikvideo som bygger på ljudet från hagelstormen i Lidköping som inträffade i juni.

Marius Alexander Forselius är en musikproducent från Lidköping som fick sitt genombrott på Spotify 2015 på deras spellistor med sina yoga-inspirerade låtar. Idag har han totalt över 56,000 lyssnare på Spotify och totalt över 15 miljoner strömningar sedan första skivan släpptes för tio år sedan. Han är även IT-konsult och författare.

Den nya låten kom till genom att ljudet från de värsta hagelskurarnas smatter på rutorna i bostaden Floragatan spelades in, och blivit en cirka tre minuter lång instrumental symfoni tillsammans med stråkar, piano och sång tillsammans med tillhörande musikvideo. Musikvideon är publicerad på Facebook och på YouTube.

– Jag vill gestalta tanken kring att det materialistiska bara är något tillfälligt och att varje produkt som tillverkas är med råvaror stulna från jorden, och oväder och klimatförändringar är planetens sätt att försöka ta tillbaka de råvaror som människan ”stulit” från denne och att jorden straffar människorna för dess slösaktiga livsstil genom klimatförändringar och fetma.

– Videons budskap är att varje oväder, åskväder och klimatförändring är en signal från jorden att vi inte äger vår planet utan måste rätta oss efter de regler naturen satt upp, vi är bara ”hyresgäster” på jorden, som kommer bli ”vräkta” från planeten inom en snar framtid om vi inte sköter oss och ändrar den materialistisk livsstil som skapar oreda för oss själva och övriga livsformer på jorden.

_________________________________
Klicka för att se videon