Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Blev utan dyrbar tid…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Blev utan dyrbar tid…

Publicerad fredag, 19 juli 2019, 11:04 av Björn Smitterberg

På torsdagen fick redaktören väldigt mycket gjort på kort tid. Väldigt mycket.

Det visade sig dock inte vara sant. För tiden kan vi bara förhålla oss till. Det är den enda icke förnybara resursen som finns. Allt annat kan förnyas – även om det kan dröja.

Aha, tänkte redaktören, strömmen är slut i fina klockan.
Jubileumsklockan, fint märke, ingick som del i present vid ett besök på diamantsliperi i Amsterdam för elva år sedan gick nu bara rätt två gånger om dygnet.
– Du bytte ju batteri i mars, sa butiksbiträdet lite menande.
Redaktörens kom i håg kom inte ihåg det.
Efter en stund fanns nytt batteri i klockan, och tiden skulle börja gå. Men icke.
Klockan fick lämnas in för kontroll – det kan, sa butiksbiträdet, kosta upp till 5.000 kronor att reparera klockor i den här klassen. Tiden är dyrbar.

Den filosofiska delen av redaktörens hjärna är liten. Ja, de flesta anser att hjärnan som helhet är liten, som en akne på halsen bara. Men nu började de filosofiska tankarna om tiden att ta tag i redaktören. Det fanns ju tid att drömma, klockan stod ju still. Solen sken, det var varmt och gott. Egentligen förstår inte redaktören varför många reser till ”varmare” länder för att få sitta i skuggan och ta en drink. Vintern, då förstår redaktören, men mitt i sommaren…? Och alla de där som arbetar med att servera drinkarna på den solstekta stranden där vi svenskar ligger under palmbladen – vart vill servitörerna åka på semester? Till Sverige i januari?

Som framgår på annan plats i dagens tidning har redaktören ägnat en arbetsfri kväll till att tågluffa – det är ju vad man gör nu för tiden.
Vid passage av ett resetjänstföretags skyltfönster på torget ser redaktören att man här skyltar medtågluffarbiljetter. Från 2.700 kronor (cirka).

Redaktören skall dock luffa iväg med båt inom kort. Spåret som båtar lämnar är relativt kortvarigt.

Märkvärdigt nog var det bl a det här med tågtider som fick Sverige att få gemensam tid. Rikstid. Ändå är det just tågens förseningar vi upplever oftast.

Men det blir inte så mycket kåserande de närmaste veckorna. Hört på stan tystnar några veckor. Men tidningen lever. Redaktören har med sig grejer för uppdatering av nyheter. Väl bekomme.

Ett barn har påpekat att redaktören har en väldigt gammaldags och ful bild på sig själv i de här kåserierna. Barnet fick låna kameran och ta en ny bild hemma i trädgården. Bortsett från motivet blev det inte så dumt. Men redaktören vill inte skryta med sitt utseende så det blir bara en liten bild.

God fortsättning på sommaren. 

En kommentar på “Hört på stan: Blev utan dyrbar tid…”

  1. Tore Svensson skriver:

    Trevligt att läsa dina ”hört på stan”. Vi får väl tåla oss ett tag, och du får ha en skön ledighet!?

Kommentarerna är stängda