Gå direkt till Nyheten (Västtrafik svarar om busstrafiken: Vi utvärderar ständigt)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Västtrafik svarar om busstrafiken: Vi utvärderar ständigt

Publicerad torsdag, 18 juli 2019, 11:33 av Insändare

Alexander Forselius har i en insändare i Lidköpingsnytt kritiserat kollektivtrafiken för att man trots allt måste ha bil.
I dag svarar Västtrafiks Henrik Kjellberg, som hänvisar till fördelar med elbussar.

 

Svar till Alexander Forselius, Lidköpingsnytt

Vi uppskattar att du gläds åt nyheten att vi ska börja köra elbussar i Lidköping. Vi ställer därmed om hela stadstrafiken till att bli elektriskt vilket Lidköping är först ut i regionen med.

Vi utvärderar ständigt hur vi kör vår trafik och hur den kan komma till nytta för flest människor. Där har vi tät dialog tillsammans med våra partners och kommunerna för att ta in alla synpunkter som kan göra det bättre.

För att fler ska vilja resa med oss är det viktigt att vi hela tiden utvecklar kollektivtrafiken och gör den till ett mer attraktivt alternativ jämfört med andra färdmedel. Att börjar köra elbussar är en stor förbättring av trafiken, då bussarna både är fria från buller och utsläpp vilket gynnar resenärer, förare och alla som bor i staden. Vi hoppas att fler i Lidköping ska upptäcka fördelarna med att resa tillsammans och på så sätt bidra till en mer hållbar stadsutveckling.

Henrik Kjellberg, Västtrafik
________________
Klicka här till Alexander Forselius insändare.

4 kommentarer på “Västtrafik svarar om busstrafiken: Vi utvärderar ständigt”

 1. Tyvärr bilist skriver:

  Det återstår en linje (linje 9) innan hela stadsbuss-trafiken går på el, alltså är Lidköping inte först med något i regionen. Elbussarna hjälper inte till något när det kommer till att förbättra resemöjligheter. Rena hyckleriet. lägg pengarna på att förbättra resemöjligheterna istället för att tysta ned bussarna ännu mer.

 2. Mikael Persson skriver:

  Västtrafik skriver Där har vi tät dialog tillsammans med våra partners och kommunerna för att ta in alla synpunkter som kan göra det bättre.
  Är det inte bättre att ni har en dialog med oss resenärer och börjar lyssna på våra synpunkter om hur vivill och önskar att kollektivtrafiken borde fungera .
  Du skriver att För att fler ska vilja resa med oss är det viktigt att vi hela tiden utvecklar kollektivtrafiken och gör den till ett mer attraktivt alternativ jämfört med andra färdmedel .
  Hur tror ni att det ska gå till när ni överhuvudtaget inte lyssnar på oss resenärer .
  Det går bussar i tid och otid mellan Lidköping och Skövde men på övriga linjer då vill man åka från Lidköping till Vara en kväll så går det inte efter klockan 20 vilket gör kollektivtrafiken värdelös för oss spm jobbar skift vi blir tvugna att åka bil .
  Alla förbättringar i kollektivtrafiken sker i städerna för oss på landsbygden händer absolut ingetting åka kollektivt på helgerna för oss på landsbygden om man inte bor till och från Skövde är fullständigt omöjligt då kollektivtrafiken lyser med sin frånvaro utan vi får välja andra färdmedel vi får aldrig ta del av några förbättringar så det är många vackra ord från Västtrafik men väldigt lite verkstad.

 3. Linda Gustafsson skriver:

  Hur vore det om busschaufförerna först o främst stannar vid busshållsplatserna för att ta passageraren från A till B???
  Vet inte hur många gånger jag fått köra för att bussen inte stannar när sonen ska till skolan…eller smäller igen dörren framför näsan o rycker på axlarna o kör…eller stannar till för att sen gasa iväg när pojken ska gå på..
  Där ska ni väl börja!!!!
  Spelar ingen roll vad ni har för bussar när chafförerna inte stannar!!!!!!

 4. Watchingeye skriver:

  Det torde stå klart för alla vid det här laget, att Västtrafik OCH kommunen inte är intresserade av ett ökat åkande. Så länge turerna i kommunen som helhet bara anpassas efter intressen som inte rör invånarna samt hållande av en prisbild som enbart leder till fortsatt bilåkning, kommer situationen vara oförändrad. Men de tomma bussarna går ju gubevars på el…o det är ju inte att förringa….. Det finns goda kommun-exempel men åt det hållet vill man icke se åt.

Kommentarerna är stängda