Gå direkt till Nyheten (Emil Jensen på Dina-scenen – med ungas konst som ackompanjemang)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Emil Jensen på Dina-scenen – med ungas konst som ackompanjemang

Publicerad tisdag, 16 juli 2019, 09:59 av - Inskickat material

På torsdag är det dags för poeten, författaren och artisten Emil Jensen att underhålla publiken från Dina-scenen i Stadsträdgården i Lidköping.

Över 50.000 personer har sett hans senaste föreställningar med en unik blandning av musik, lyrik och komik. Emil Jensen har förmågan att få en hel publik att vara här och nu. Emils liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil Jensen prisats för sin ordkonst och musik, senast med Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

I samband med Emil Jensens konsert i Stadsträdgården kommer det även bjudas på en utställning bestående av text och bildkonst i olika former. Denna utställning är skapad av en grupp ungdomar från Lidköping i åldrarna 13-24 år som under sommaren arbetat med kreativt skapande med inspiration av Emil Jensens samlade verk