Gå direkt till Nyheten (Debatt: Bra med elbussar. När de går!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Bra med elbussar. När de går!

Publicerad tisdag, 16 juli 2019, 19:00 av Insändare

– Kul med elbussar, men det går ju ändå inte att åka och bada en lördag utan att ha bil.
Alexander Forselius är kritisk mot busstrafiken.

Kul att se att Västtrafik satsar på el-bussar i stan! Det glädjer mig! Men en liten fundering bara…

Om bussarna bara är till för att transportera spöken och molekylen O2 med vänner på vardagar är klimatnyttan tveksam. Förmodligen gör det mer skada och nytta när man ändå tvingas ha bil för att kunna åka och bada en stekhet sommarlördag för att det inte går några bussar. Har man inte bil som i mitt fallet blir man ”inlåst” hemma.

När jag kliver ombord på bussar är det nästan mer regel än undantag att jag får åka ”gratis” för jag är typ den enda de stackars chaufförerna ser om dagarna förutom att köra spöket Laban och hans polare hela dagarna. ”Biljettmaskinen är trasig”, ”kortterminalen ur funktion” säger de stackars förarna som låter mig slippa betala. Spökpassagerarna betalar ingenting heller, så fortsätter det så här får väl förarna gå.

Om bussarna ändå kommer att gå på tiden då det mest är spöken som åker kan Västtrafik lika gärna lägga ned linjerna, sälja bussarna till Lidköping och låta Lidköping driva busstrafiken själv, eftersom de förmodligen vet mer om medborgarnas önskemål än kapitalisterna och politrukerna borta i Göteborg. För spöken kan väl ta sig runt med hjälp av kvantfysik eller astralplan så de behöver ingen fysisk kollektivtrafik.

Alexander Forselius

En kommentar på “Debatt: Bra med elbussar. När de går!”

  1. Bruno skriver:

    Det skulle vara intressant att se statistik på hur många som reser med bussarna. Vid arbetsdagens början och slut kanske det är rätt många men annars går bussarna tomma. Jag ser bussen från och till Vänerblick och den till Sjölunda på dagarna, de är tomma. Föraren blev så chockad när jag stod på hållplatsen vid Stenhammarskolan att han körde förbi. Jag fick ta bilen….

Kommentarerna är stängda