Gå direkt till Nyheten (Absolent i Lidköping har åter förvärvat företag – sjätte i år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Absolent i Lidköping har åter förvärvat företag – sjätte i år

Publicerad tisdag, 16 juli 2019, 15:15 av - Inskickat material

Miljöteknikbolaget Absolent Group AB, som specialiserat sig på rening av förorenad processluft, har genom dotterbolaget Filtermist International Ltd genomfört sjätte förvärvet för året genom att förvärva Kerstar Ltd, England, som producerar och säljer högvakuumdammsugare för industriellt bruk.
Det skriver Absolent i ett pressmeddelande.

Kerstar som grundades 1960 producerar en serie av högvakuumdammsugare, inklusive ATEX-klassade varianter, för användning där det föreligger en explosionsrisk. Bolaget producerar produkterna i Northampton och exporterar till mer än 19 länder globalt genom ett nätverk av distributörer. Kerstar har en årlig omsättning om 30 miljoner kronor och en EBITDA marginal om 18%. Köpeskillingen uppgick till 26 miljoner kronor.

De engelska kunderna består av återförsäljare och slutanvändare inom ett antal industrisegment såsom matproduktion, kontraktstillverkare, flygindustrin, kraftgenerering, myndigheter och rengöringsbolag. Bolaget tillhandahåller dessutom en omfattande eftermarknadstjänst i England vilket har get en lojal kundbas vilket ligger helt i linje med Filtertmists strategi i England.