Gå direkt till Nyheten (Debatt: Tillväxt eller miljö?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Tillväxt eller miljö?

Publicerad måndag, 15 juli 2019, 17:57 av Insändare

”Gnällpellar” kallar Ove Nordström dem som ogillar power big meet (PBM) och säger sig hänvisa till fakta när han säger emot gnällpellarna.

Tillväxt eller miljö?

Ser som vanligt ”gnällpellarna” uttala sig i insändarspalterna efter PBM och cruisingarna. Om de någon gång kunde hänvisa till fakta så kunde det ju varit något uns av intressant läsning. Men icke, enbart samma gamla faktabefriade floskler varje år och alltid med miljön som försök till alibi.

Funderade lite på detta och varför dessa ”gnällpellar” aldrig uttalar sig om t.ex Lidköpings ambition att nå 45 000 invånare och vad det innebär för miljön?

Som medierna redovisat så motsvarade enbart ökningen av utsläpp från Cementas fabrik i Skövde hela Lidköpings utsläpp från trafiken under ett år. Befolkningstillväxt = utbyggnad av bostäder och infrastruktur och konsumtion.

Och med tanke på att varje svensks konsumtionsutsläpp motsvarar ca 10 ton koldioxidekvivalenter per år (källa: Naturvårdsverket) så innebär ju en befolkningstillväxt i Lidköping på 5.000 personer att utsläppen ökar med 50.000 ton koldioxidekvivalenter. Men då är det knäpptyst från dessa gnällpellar. Man kan ju med rätta fråga sig varför?

Nej de har inget relevant i sak att komma med i sitt gnäll, det är som vanligt enbart subjektivt tyckande om en företeelse de inte råkar gilla.

Tack för ordet!
Ove Nordström, partimedlem.

 

 

 

 

 

22 kommentarer på “Debatt: Tillväxt eller miljö?”

 1. Clas-Göran Malm skriver:

  Hej
  Bra svar på deras gnäll!
  Man måste ju se det i sin helhet, som du gör. Se är det ingen som tror att dessa bilar rullat på någon annan gata dessa kvällar? Vilket jag är säker på.

 2. Lunnarn-Kulturvän skriver:

  Försvarar du sydstatsflaggorna och pissande här och där ochså.Den värste gnällaren verkar vara du.

 3. Ulla Andersson skriver:

  Proffstyckare Nordström har visst glömt bort alla med astma eller andra luftvägssjukdomar. I år kunde vi i alla fall vädra lite, sent på kvällarna. Förra året var en fasa.
  ”Gnällpella”

 4. Watchingeye skriver:

  Tjaaa, om de imaginära 5000 nya invånarna inte heller dom ändrar sin miljösyn o sitt beteende i miljöhänseende, så kommer du ju att få rätt. Varför bli ett föredöme när grannstan skitar ner som dom gör… Det är ju idiotiskt att gå i bräschen för ett nytänkande. Lidköping är ju ett lysande exempel på det. Skygglappar o piska är ju gångbara begrepp i dessa dar. Fråga MP om nån tvivlar.

 5. Björn Smitterberg skriver:

  Ove, du brukar kunna se helhet och inte bara det du ser. Nu får du verkligen öppna ögonen. Människornas koldioxid finns överallt – oavsett var man bor. Det gäller även bilarnas. Det är ju bara statistiken som är lokal – gaserna lägger sig som en hinna runt jordklotet.

 6. Jan Johansson skriver:

  Lunnarn-kulturen.
  Vad är sambandet mellan rebellflaggan och miljön? 🤔🤔🤔

 7. Ove Nordström skriver:

  @Lunnarn, jag lägger inga som helst värderingar i sydstatsflaggan alls, lika lite som i en flagga med hammaren och skäran. Eller vill du avskaffa svenska flaggan också pga att Sverige en gång i tiden hade slavar? Och hur gör vi då med de länders flaggor som höll svenskar som slavar?

 8. Ove Nordström skriver:

  @Ulla Andersson, härskarteknik kan du försöka avhålla dig ifrån. Det visar ju enbart att jag tydligen träffade en öm tå hos dig.
  I andra länder får folk gå med andningsskydd året runt pga dålig luft. Du kanske kan prova det under tre dagar per år om du nu är så överkänslig. Frågan är väl varför du alls bosätter dig i en stad om du har såna besvär.

 9. Ove Nordström skriver:

  @Björn, det är just helheten jag ser till och därigenom pekar jag inte ut enskilda företeelser pga av att jag ogillar just den företeelsen när det finns tusenfalt värre företeelser som det ses genom fingrarna med.

 10. Ove Nordström skriver:

  @Wathingeye, varför inte börja i rätt ända med det som verkligen gör skillnad istället?

 11. Björn Smitterberg skriver:

  Ove, i detta fall ser du inte till helheten. Du pekar ut saker där du jämför olika saker på fel sätt. Utökad befolkning ökar koldioxidutsläppen överallt – oavsett var människor bor. Ovsett var bilar körs. Men vissa saker kan anses onödiga, andra inte.

 12. Ove Nordström skriver:

  @Björn, det är just det, ”anses onödiga” för vem, av vem?

 13. Ove Nordström skriver:

  Och Björn, jag har tidigare skrivit om att det inte har någon betydelse om bilarna körs i Lidköping, Västerås och någon annan stad.

 14. Ove Nordström skriver:

  Till sist Björn. Du skriver ”utökad befolkning ökar koldioxidutsläppen överallt”. Med tanke på att befolkningen i världen ökat från 2,5 miljarder (efter ww2) till över 7 miljarder nu så kanske det är det som är det egentliga problemet?

 15. Watchingeye skriver:

  Ove: Skulle man kunna säga att det är att börja i rätt ändra om vi avvaktar med att göra nåt, i väntan på att Cementa ska ta tag i sina utsläpp? Att du sen inte lyckas läsa in det självklara i både Sovjetunionens samt Sydstaternas flagga känns väldigt förvånande måste jag säga. Att vara politiskt engagerad är väl å andra sidan ett ständigt kryssande för att slippa vara tydlig i var man står.

 16. Ove Nordström skriver:

  @Wathingeye, EU skrev häromveckan under ett ”fulhandelsavtal” med Sydamerika om att importera antibiotikakött m.m. Det var Sveriges EU kommissionär Cecilia Malmström som förhandlade fram det och vår EU minister var väldigt nöjd också. Att stoppa sån skit vore att börja i rätt ända bl.a. Betr. flaggorna så får du lägga vilka värderingar du vill i dem, men anklaga inte mig för det isf.

 17. Jan Johansson skriver:

  Ove Nordström.
  Du har så rätt. Jordklotet är kraftigt överbefolkat, där har vi hela problemet.

 18. Lunnarn,igen. skriver:

  Kan någon säga ett ett parti i Sverige som stämmer överens med denne partimedlem Ove:s åsikter?

 19. Watchingeye skriver:

  Vad gäller flaggorna har jag en klar syn, att du har ett behov av att klargöra att du icke lägger nån värdering i deras symbolik talar sitt eget språk. Vi kan hitta hur många fel o brister internationellt o nationellt… Men så länge man ser det lokala o vad man som enskild kan göra, som både för svårt o för jobbigt att ta tag i… Då lägger man ansvaret i andras knä. Traditionellt politiskt beteende men bedrövligt när vanligt folk anammar detta tjyv- o rackarspel.

 20. Jan Johansson skriver:

  @Lunnarn
  Du har fortfarande inte svarat på min fråga vart rebellflaggan kommer in i miljödiskusionen.

 21. Ove Nordström skriver:

  Ja du Lunnarn, mina åsikter i denna fråga är just mina (och många andras) åsikter. Frågan är väl vilket parti dina åsikter stämmer med som tror att man löser klimatförändringarna genom att tillskriva gamla flaggor olika värderingar?
  Jag var väldigt nöjd med att ”mitt” parti satt med i majoriteten som fick hit detta evanemang.

 22. Ove Nordström skriver:

  @Watchingeye, Vad jag som enskild gör för miljön har du ingen som helst aning om. Men det jag gör kan jag göra utan att skriva andra på näsan om vad de inte bör göra!

Kommentarerna är stängda