Gå direkt till Nyheten (Johan Hammar har dykt i svenska vattendrag – utställning på Torgbron)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 21 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Johan Hammar har dykt i svenska vattendrag – utställning på Torgbron

Publicerad fredag, 12 juli 2019, 07:05 av - Inskickat material

Värdefulla vatten är en utomhusutställning på Torgbron som berättar om fantastiska sjöar, åar och våtmarker med bilder av Johan Hammar.
Miljöer som alla är beroende av men som människor sällan reflekterar över.

I morgon kl 14 är det invigning med vernissage med Johan Hammar. På plats under invigningen finns även Vänermuseets mobila utställning Hållplats Vänern och Bröderna Sarkissian med vattenexperiment.

Efter invigningen följer ett föredrag på Röda Kvarn där Johan Hammar genom ord, bild, film, och VR-set berättar om sitt engagerande sötvattensprojekt, som tagit honom runt hela Sverige.

Vänermuseet i Lidköping har tillsammans med Årets naturfotograf Johan Hammar tagit fram denna utställning om Sveriges värdefulla vatten, med lite extra fokus på Vänern.
I två år har Johan Hammar rest runt i Sverige för att dokumentera olika sötvattensmiljöer och några av de spännande arter som lever där.

Utomhusutställningen består av fotografier och texter med målet att fascinera, väcka nyfikenhet och inspirera till upptäckter i sjöar, åar och älvar. Genom att scanna QR-koder kan en dessutom se filmer, höra ljud och få mer information.

Utställningen Värdefulla vatten står på Torgbron vid Nya staden torg 13 juli till 7 augusti och är en av tre utställningar om vatten som Vänermuseet visar under sommaren.