Gå direkt till Nyheten (Segelflygtävling i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Segelflygtävling i Lidköping

Publicerad onsdag, 10 juli 2019, 08:01 av - Inskickat material

Under en vecka hålls DM i segelflyg på Hovby flygplats i Lidköping. 16 ekipage är anmälda och ska göra upp om vem som snabbast tar sig fram genom lufthavet.

– Vi hoppas på bra väder och spännande tävlingar, säger tävlingsledare Torbjörn Olsson.

Tävlingen äger rum mellan den lördag och fredag i nästa vecka och deltagarna är piloter från segelflygklubbarna i västra regionen. De tävlar i två sammanslagna klasser, klubb- och 18-meters, och använder koefficienter för att kompensera för segelflygplanens olika prestanda.

– Tävlingarna är hastighetstävlingar, där det gäller att med hjälp av termiken, alltså uppvindarna, snabbast ta sig runt en förutbestämd bana. Längden på banorna kan vara från 10 mil om vädret är svagt och uppåt 50 mil om det är riktig bra, säger Torbjörn Olsson.

Deltagarna kommer från Lidköping, Herrljunga, Borås och Göteborg. De flesta har har med sig lagmedlemmar och familjer och campar på flygplatsen. Dessutom medverkar ett 20-tal funktionärer från arrangerande Lidköpings Flygklubb.

En nyhet är att man kommer att använda RST-Online som har nya DM-funktioner för administration och poängberäkning av tävlingen
– Detta bör leda till stora förenklingar och vi kan förvänta oss snabba och exakta resultatredovisningar, säger Torbjörn Olsson.
____________________________
Jan Andersson
Följ resultaten: Klicka 
under de två flikarna DM Västra 2019 Klubb, och DM Västra 2019 18-meter