Gå direkt till Nyheten (Porslin – en del av Lidköpings varumärke
– Därför är Porslinsfestivalen viktig för oss!)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Lördag 25 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Porslin – en del av Lidköpings varumärke
– Därför är Porslinsfestivalen viktig för oss!

Publicerad onsdag, 10 juli 2019, 14:13 av Björn Smitterberg

Christer Almquist arbetar just nu heltid med Porslinsfestivalen. Den går i augusti, och är en festival som återkommer vartannat år.
Nu har han satt in porslinet i ett större sammanhang och vill bryta ”hemmablindheten” – Lidköping kan få året-runt-turister från hela Europa.

Till stöd för sin uppfattning om möjligheterna med porslincentrum i Lidköping har han en utredning som gjorts på riksnivå.

– Den visar att människor vill se, vill uppleva hur man gör, historia, och konst. Detta skulle kunna samlas tillsammans med måltider och naturen, säger Christer Almquist. Ett bra exempel på sådana satsningar som knyts ihop är ju Läckö slott med historia, kultur, natur, Vänern och mat. Men det har förvisso en sommaranknytning i stor utsträckning.

Christer Almquist tror att Lidköpings porslinskoppling skall kunna leva året runt, och han ser också att Destination Läckö-Kinnekulle blir allt mer intresserade.

Hans tankar medför att Porslinsfestivalen i augusti får en ny inriktning och utformning.

Lidköpingsnytt återkommer med en fördjupning i utvecklingen av festivalen och dess programpunkter – men redan nu kan sägas att många mycket namnkunniga designer och konsthantverkare har bokat in sig.

En kommentar på “Porslin – en del av Lidköpings varumärke
– Därför är Porslinsfestivalen viktig för oss!”

 1. Jörgen Larsson skriver:

  Om nu Lidköping vill utveckla vår porslinshistoria till ett året runt mål för turister, ställer jag mig några frågor, i all enkelhet.
  Varför envisas Lidköpings kommun med att suga arbetskraften ur pensionerad personal? Skulle inte konstutbildade yngre personer göra detta event bättre genom adekvat utbildning? Rörstrand har en historia som kräver genuin kunskap.
  Kommer Porslinsfestivalen förläggas till Rörstrand Center, för gynnande av en hyresvärd i stan? Kanske skulle festivalen vara mitt i Drömstan, tänk integration.
  Nu var jag nog för innovativ! Mina tankar är nog inte genomförbara, för då hade väl kulturpolitlkerna redan sett det jag föreslår.

Kommentarerna är stängda