Gå direkt till Nyheten (Folkmusik på Falkängen från känguruernas land.)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkmusik på Falkängen från känguruernas land.

Publicerad onsdag, 10 juli 2019, 22:36 av Tore Sahlström

Sommarmusiken på Falkängen hade sitt andra arrangemang för sommaren på onsdagskvällen och som alltid var det vackert väder.
Under tio år som det har pågått sommarmusik på Falkängen har man bara behövt flytta inomhus en enda gång.

Denna onsdag hade man långväga gäster på scenen när, Kaurna Cronin Band gästade Hällekis. Det är ett australienskt tunerande band som har sin hemadress Adelaine i södra delen av landet. Ett band som är kända för sitt obevekliga turné schema. Europaturnén startade i tyska Rudolstadt den 5 juli och, sedan vidare till Belgien, Sverige, Danmark och turnén avslutas även i Tyskland (Bucha) den 30 augusti. Då har man hunnit med 36 spelningar på 57 dagar. Ett imponerande turnéprogram får man nog vidhålla.

Bandet har nio spelningar i Sverige varav Falkängen var den första anhalten i Sverige.

Frontfiguren i bandet Kaurna Cronin är en av Australiens mest kända unga artister.  Han hade en förmåga att, fånga publiken på ett spännande och, ibland lite humoristisk och poetisk sätt. Nämnas bör att han vid 27 år har släppt fem album och vunnit flera utmärkelser. Bland annat blev han vald till ”Artist of the year” 2015 hemma i Australien.

Cronin har inte bara vunnit prestigefyllda utmärkelser utan också övertygat sin publik runt om i världen med sin egen stil som är en blandning av folkmusik och akustisk rock och indie.

Efter Europaturnén åker bandet vidare till Kanada och är inte hemma i Australien förrän november månad.

Kaurna Cronin Band höll en hög kvalitet på sitt framträdande. Bland annat drog ett gitarrsolo med Kai Kamph och Kaurna Cronin en applåd från den stora skaran som hade kommit till Falkängen denna ljuva sommarkväll.

Skribenten har inte varit på all sommarmusik i Falkängen men de som jag har besökt de två senaste åren så var onsdagens artistframträdande absolut det bästa. Bandet och frontfiguren Kaurna Cronin höll hög kvalitet både musikaliskt och sångmässigt. Man kunde i vissa låtar märka att Kaurna har inspirerats av storheter som, Bob Dylan, Paul Simon och Neil Young.

Publiken denna onsdag var rekordstor. Många hade tagit med sig sköna solstolar medan andra satt i gröngräset och, njöt av bra underhållning. Ni som missade onsdagens spelning så, finns det en möjlighet att, se och höra bandet på Sjöterassen Mariestad på lördag.

En varm och smågosig kväll i gröngräset med bra underhållning.