Gå direkt till Nyheten (Spektakulär fotoutställning på Torgbron)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Spektakulär fotoutställning på Torgbron

Publicerad tisdag, 09 juli 2019, 07:58 av - Inskickat material

På lördag invigs en spektakulär utomhusutställning med bilder tagna av Årets naturfotograf Johan Hammar.
Utställningen som heter Värdefulla vatten kommer att stå på torgbron i Lidköping under perioden 13 juli till 7 augusti.

Tillsammans med fotografen och filmaren Johan Hammar har Vänermuseet i Lidköping tagit fram en utställning om värdefulla vatten. I två år har Johan Hammar rest runt i Sverige för att dokumentera Sveriges sötvattensmiljöer och några av de spännande arter som lever i dessa.

Utomhusutställningen består av fotografier och texter med målet att fascinera, väcka nyfikenhet och inspirera till upptäckter i sjöar, åar och älvar. Genom att scanna QR-koder kan man också se filmer, höra ljud och få mer information.

Efter invigningen, klockan 14:30, kommer Johan Hammar att hålla föredrag på Röda Kvarn. Han kommer bland annat förklara vad som driver honom att resa över hela Sverige för att dokumentera vårt sötvatten? Johan Hammar visar och berättar med bild, film och VR om hans fleråriga sötvattenprojekt.
________________
Lördag 14, Torgbron – invigning, 14,30 föredrag Röda kvarn.
Text från Maria Jansson, Vänermuseet.
Läs om Vänermuseets sommarsatsning på vatten i tidigare artikel i Lidköpingsnytt klicka– Obs att ovanstående datum gäller för fotoutställningen.