Gå direkt till Nyheten (Musik av hög klass på Kollängen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Musik av hög klass på Kollängen

Publicerad tisdag, 09 juli 2019, 10:59 av - Inskickat material

Mikael Godée och MalvaKvartetten gästar Kollängens tingshus på söndag när det är dags för den andra konserten i Musik på slott och herresätens konsertserie. Det blir en konsert med sopransaxofon och stråkkvartetten där Godées lyriska melodier får gehör i Malvas lyhörda samspel.

Mikael Godée, sopransaxofonist och kompositör bosatt i Göteborg. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet och har turnerat med sin musik över hela världen, allt från Ryssland, Ungern och Israel till Sydafrika, Brasilien och USA. Han är även vinnare av en ”Grammis” och ”Jazz i Sverige”.

Samarbetet mellan Mikael Godée och MalvaKvartetten tog form under 2015. Mikael har länge haft en önskan om att skriva musik för stråkkvartett och sopransaxofon och MalvaKvartetten såg potential för ett kreativt utbyte. De experimenterar med klangerna från stråkinstrumenten och sopransaxofonen som kan smälta ihop till en homogen enhet lika väl som de kan utmana varandra. Utrymme för improvisation är också en viktig ingrediens i detta musikaliska samarbete. Musiken ligger nära kammarmusikalisk konstmusik och tillsammans med Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier skapas en musikakt som kommer att göra avtryck när den framförs i Kollängens vackra tingssal.