Gå direkt till Nyheten (Margareta Rang ställer ut på Lidan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Margareta Rang ställer ut på Lidan

Publicerad fredag, 05 juli 2019, 07:15 av Björn Smitterberg

Den lilla konsthallen Lidan invid Nya Stadens torg i Lidköping har  en ny konstnär varje månad – nu förbereder Margareta Rang sin utställning i den lilla lokalen som trots allt rymmer så mycket konst. Och när någon i konstnärssällskapet Lidan – som driver lokalen – ställer ut är det oftast väldigt bra konst.

Margareta Rang har blivit känd för sina badande. Hon kallar utställningen ”Årets badmode”. Det är ett passande skämt. Egentligen är de badande ett komplement som tillkom av en händelse, men som många nu införskaffat sitt egna exemplar av för att ha på väggen hemma.

– Vi har båt och är ofta på sjön. För en tio år sedan hade jag egentligen inte gjort annat än färger och former till abstrakta bilder. Så gjorde jag en teckning till dottern, med badande kvinnor med päronkroppar och hängbröst.

Dottern bad sin mamma omedelbart att göra en tavla med sådana kvinnor. På den vägen är det. Nu finns i den lilla konstsalongen såväl badande kvinnor som badande män och dessutom lite abstrakt.

– Man får vara lite noga. den här lilla lokalen rymmer förvånansvärt mycket. Men jag vill inte det ska vara en för tät utställning, man ska kunna se varje bild för sig.

Margareta Rang tänker förstås hålla i traditionen att ha öppet lokalen på förmiddagarna det är torgdagar.

– Men nu på sommaren kanske det kommer en del flanörer på andra tider och tittar in. Så jag kanske sätter ut skyltarna på trottoaren och bjuder in vid fler tillfällen.