Gå direkt till Nyheten (Blåsten stoppade inte Maratonkanotisterna!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Blåsten stoppade inte Maratonkanotisterna!

Publicerad torsdag, 04 juli 2019, 22:38 av Redaktionen

Starka vindar i fel riktning drog in över Malmö. Det planerade K1 Maratonloppet fick läggas om något men kördes som planerat.  Lidköpings KF hade 3 kanotister på plats och alla tog medalj!

Det blåste upp ordentligt i Malmö inför den avslutande dagen på SM-veckan och likaså den tredje och avslutande dagen med Maratontävlingar. Den starka vinden gjorde att det var omöjligt att behålla start, lyft och mål i bassängen nedanför Posthusplatsen. Istället lyckades arrangerande Malmö KK under kvällen/natten/morgonen fixa i ordning en ny plats för dessa moment och tisdagen kunde genomföras enligt planerat tidsschema.

LKF’s veterans Ulf Eriksson fick medalj av ädlaste slag då han vann H65 klassen. Ulf gjorde ett starkt lopp och placerade sig 2:a av alla masters paddlare.

Silver blev det till Daniel Andersson i H14 klassen som endast fick se sig besegrad av hemmapaddlaren Axel Niveus Olofsson.

Martina Wedebrand tog en bronsmedalj i D18 klassen. Martina hade hemmahoppet Thea Sander framför sig liksom Rebecka Gustafsson Lönnroth från Nyköping och Kuijers Hostrop från Vallensbaeck Kano i Danmark. Danskan fick dock räknas bort ur resultatet när det var dags för utdelning av SM medaljer.

Både Daniel och Martina deltog även i Short Track Maraton som är en kortare variant av maraton med många lyft. Daniel placerade sig 7:a i H14 och Martina 4:a i D18.
_________________
Foto: Per Lagerstam. Text : Iren Olsen