Gå direkt till Nyheten (Vilka är de bästa psalmerna? Omröstning i Råda församling)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vilka är de bästa psalmerna? Omröstning i Råda församling

Publicerad tisdag, 02 juli 2019, 09:50 av Redaktionen

Två tisdagskvällar i juli månad blir det psalmsång i eller ute på terrassen vid Råda församlingshem. Målet är att rösta fram årets tio mest önskade psalmer, att få sjunga tillsammans och använda den stora sångskatt som psalmer är.  Första träffen är i kväll.

I psalmboken finns texter och melodier från 380-talet efter Kristus till nyskrivna psalmer från 2000-talet.

Första kvällen presenterar kantorn och församlingsrådets ordförande Solveig Johansson sina favoritpsalmer utav de ”nya psalmerna” i 1986 års psalmbok med tillägget utav psalmerna 701 -800. Hon vill visa på hur dessa psalmer också kan bli en del i vårt kulturarv med texter som handlar om tvivel och tro, ge tröst i en stressad värld men också vill ge glädje och tacksamhet över våra liv och vår jord.

Sedan blir det besökares uppgift att skriva ner sin lista på dina favoritpsalmer, högst tio psalmer, och lämna in på tisdag kväll, då första sångkvällen äger rum eller också en kvart innan början nästa gång.

– Psalmbocker finns i församlingshemmet, jag hjälper dig att hitta psalmnumren om du är osäker, säger Solveig Johansson.

– Naturligtvis är du välkommen utan att skriva ner några önskepsalmer, allra viktigast är att vi får uppleva en fin kväll tillsammans.

Kvällen avslutas med fika som var och en tar med eller med korv med bröd och te till självkostnadspris.