Gå direkt till Nyheten (Nu har allsången även nått Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 21 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu har allsången även nått Lidköping

Publicerad söndag, 30 juni 2019, 19:13 av Tore Sahlström

TV-program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg har väckt en allsångstrend som sprider sig över hela vårt land.
Nu har även Lidköping fått sin allsång då det i dag var premiär i Stadsträdgåden för en gemensam sångstund med Erica Sjöström och orkestern Drifters.

En allsång ska helst vara fartfylld med kända låtar där publiken alltid uppmanas att sjunga med. Många tycker om att sjunga allsång i Sverige särskilt på somrarna.

Allsångens dragplåster Andreas Weise.

Många kända artister tycks gilla konceptet med allsång och gästar de olika ställena som har allsångstillställningar. Till Lidköping hade den kände Andreas Weise kommit för att närvara på premiären i Stadsträdgården. Andreas Weise är en allroundartist som är känd för att sjunga olika stilarter som swing, soul, jazz och pop. Redan vid sex årsåldern började Andreas sjunga och, inspirerades tidigt av storheter som Frank Sinatra, Stevie Wonder och Ray Charles. Senast man såg honom i TV var när han vann stjärnornas stjärna.

Allsången började med att kommunalrådet Jonas Sundström äntrade scenen och berättade att kommunen har extra jubileum denna sista juni dag. Den 40:e tusende invånaren har nu bosatt sig i Lidköpings kommun. Det var Valdemar Johansen som har flyttat från Trollhättan till Järpås. För detta fick Valdemar en trerättersmiddag och en vacker blombukett.

Jonas Sundström uppvaktade kommunens 40e:tusende invånaren Valdemar Johansen

Jonas Sundström myste när han såg att så många människor hade tagit sig till den vackra Stadsträdgården och vill gärna se att det blir fler allsångsträffar i Stadsträdgården.

Allsångsledare Erika Sjöström bland publiken.

Erika Sjöström var som en allsångsledare ska vara. Lite Lotta Engberg stil – nämligen hurtig och glad och kan få folk att öppna sig när hon kom med mikrofonen.

Eftersom det var första allsången denna sommar i Lidköping så var nog publiken lite reserverade och blyga för att sjunga ut för öppen ridå. Det blir nog bättre om det blir fler allsångstillfällen.

Nygifta Evelina sjöng ihop med Erika Sjöström.

Evelina Lundgren firade en efter-möhippa i parken. När hon gifte sig visste ingen om detta så det blev en möhippa efter bröllopet istället och på allsången fick den nyblivna fru Lundgren sjunga tillsammans med Erika Sjöström.

Nu är det bevisat att Lidköpingsbor även de gillar allsångsträffar. Uppskattningsvis kom det säkert 3.000 personer som ville sjunga allsång denna varma sommarkväll. Vem vet kanske dyker upp något mer tillfälle i sommar. För allsångsfebern har bara börjat i stan.

Erika Sjöströms far Roland Andersson hade åkt 40 mil för att vara med i allsången med sitt medhavda dragspel.

_________________________
Bilderna är klickbara till större format.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer på “Nu har allsången även nått Lidköping”

  1. Tage skriver:

    Det måste väl varit dundersuccé eller?

  2. Roland skriver:

    Ingen som klagat på oljud ännu? Knepigt annars med tanke på att vi bor i gnällets stad, men dom väntar väl och samlar luft till helgen istället.

Kommentarerna är stängda