Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Vilse i trafiken?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Vilse i trafiken?

Publicerad fredag, 28 juni 2019, 11:18 av Björn Smitterberg

Redaktören kom sent till jobbet i dag.
En ny väg har byggts, 44:an. Redaktören körde vilse. Nej, skämt åsido. Det är en fin väg med många hänsyn till miljön, så många som kantas för att samtidigt vara en balans mot behovet av bilar. Snabbt gick det också, betydligt snabbare än Gamla Götenevägen.

Annars präglas nyhetsveckan av att det ny är början på sommartorka. Politikerna har åkt till Almedalen för att mingla och synas. Redaktören är inte i Almedalen. Inte i år heller, det är några år sedan. Några år var redaktören involverade i arrangemanget genom att sköta den gemensamma presstjänsten. Sådant sköts numer via internet.

Det finns några (bland över 3.200) seminarium som kanske kan vara intressant för Lidköping. Det är exempelvis Handels Utredningsinstitut som har seminarium för alla som vill diskutera stadskärnornas framtid contra affärscentrum i städernas ödemarker. Det blir ju allt vanligare att butiker växer i affärscenter medan de små, specialbutikerna med mycket personkontakt och service, får sätta upp brunt eller grått papper över sina skyltfönster och sedan gå hem efter att ha gömt nyckeln.
Undrar om någon från Lidköping är på plats, Lidköping är ju så lyckligt lottat att det fortfarande finns affärsmän i centrala stan.

Det finns ju stora kommunala medel anslagna för centrumutveckling. Hittills har det mest handlat om belysning. Häromdagen väcktes en idé – som redovisades i ett tidigare ”Hört på stan”; varför inte göra Mellbygatan mellan torget och Esplanaden till en tydligare affärsgata? Här är ju lika mycket butiker som på Stenportsgatan. Det förslaget har inte väckt någon reaktion bland läsarna.

Nu hoppas redaktören på en forsatt fin sommar, med en härlig helg. Kanske dags att sjunga allsång i Stadsträdgården. För övrigt verkar det snart vara dags för skördetröskorna att börja bearbeta höstsådda oljeväxter. Det känns som om det blir tidigare och tidigare för varje år.

Veckans groda är ur en norrländsk tidning:
– Två bilar krockade i centrala Skellefteå – en fick föras till sjukhus.

God helg.