Gå direkt till Nyheten (Nu blir bryggan en av sommarens mötesplatser)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 19 januari 2020
  1. Dagens namn:
  2. Henrik
  3. I morgon:
  4. Fabian och Sebastian

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu blir bryggan en av sommarens mötesplatser

Publicerad torsdag, 27 juni 2019, 14:46 av Björn Smitterberg

Bryggan vid Lidan har blivit en mötesplats och här får även den unga kulturen plats med sin musik. Tisdagar är det som är vikt för Sommar på Bryggan”.
I dag presenterades konceptet som gäller för juli i år.

– Det är inte så lätt att få ihop det här med allt annat som händer i Lidköping på sommaren, säger Lisa Gustavsson som arbetar med kultur i Lidköpings kommun. Det är många evenemang och alla vill ha sina kvällar.

Tisdagar kl 19 har det blivit – utom den 30 juli då det börjar kl 18.

Lidköpingsnytt kommer inför varje tisdag att presentera kvällens artister.

Nytt är att ungdomar har hört av sig och frågat hur man får spela. Mauritz Petersson har – liksom tidigare – ordnat med bokning av artisterna och har ordnat så att ett  ungt band får spela som förband den 30 juli.

Några av sommarens artister på Bryggan – från vänster: Micke Holm, Marcus Hald, Ludvig Jungslätt, Hilda Broman och Max Albinsson. 

Marcus Hald, Ludvig Jungslätt, Hilda Broman och Max Albinsson kommer vid sista spelningen för året – 30 juli – att vara förband till kvällens artist. Till bandet hör även Simon Andersson som inte kunde närvara vid fototillfället.

Det är flera arrangörer som tillsammans ställer upp med resurser för att göra mötesplatsen På Bryggan möjlig. Här är från vänster Anna Ohlin-Ek, Destination Läckö-Kinnekulle, Rudolf Österberg, som är ungdomslots, Anna Gunnarsson från Kultur & Fritid, Lisa Gustavsson, Kultur & Fritid, Magnus Franzén Tillväxt Lidköping, och musikproducenten Mauritz Petersson som med sitt företag Petersson Production Event står för artisterna och själv är en av musikerna i kompbandet som kommer att finnas vid varje spelning. 

_______________________
– Bilderna är klickbara till större format.