Gå direkt till Nyheten (I morgon sänks hastigheten genom Filsbäck)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

I morgon sänks hastigheten genom Filsbäck

Publicerad torsdag, 27 juni 2019, 09:54 av Redaktionen

Den nya sträckningen av väg 44 öppnar i morgon fredag. I samband med detta kommer Lidköpings kommun att ta över driften av gamla väg 44 genom Filsbäck och förbi Kartåsen. Vägen kommer att byta namn till Gamla Götenevägen.
Då kommer nya fartgräns att gälla.

En del anpassningar kommer att börja gälla omgående medan andra ändringar genomförs längre fram. Något som börjar gälla redan samma dag är de nya hastighetsbegränsningarna.

Till att börja med så kommer 80-sträckan mellan Kartåsen och Filsbäck sänkas till 60 kilometer i timmen. Inne i Filsbäck där det idag är 50 kilometer i timmen blir det istället 40 kilometer i timmen.

I övrigt kommer den fortsatt vara huvudled, de omkörningsförbud som finns ligger också kvar tills vidare.

– En återkommande fråga hos allmänheten är om man kommer att kunna svänga vänster från Wennerbergsvägen ut på den nydöpta Gamla Götenevägen igen. Den ska öppnas så fort som möjligt men vi hinner inte göra det innan semestrarna. Det är viktigt att den inte bidrar till genomfartstrafik genom Filsbäck för de som ska till Källby eller vidare till exempel, säger Martin Björklund, trafikplanerare på Lidköpings kommun.

På längre sikt kommer en del anpassningar och ombyggnationer att göras. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med att ta fram förslag på åtgärder både på kort och lång sikt för att förändra karaktären på vägen.

– Dels planerar vi för att göra sträckan i Filsbäck till en gata med mer tätortskänsla men det handlar också om åtgärder som kan behövas för att minska genomfartstrafiken genom Filsbäck. Det behöver ges lite tid till att vänja trafikflödet med den nya 44:an och jag vill uppmana alla att välja den nya vägen.
______________________
Pressmeddelande från Lidköpings kommun

4 kommentarer på “I morgon sänks hastigheten genom Filsbäck”

 1. Stefan skriver:

  Försvinner fartkameran i Filsbäck i samband med att kommunen övertar driften av vägen?

 2. Jim_Ljung skriver:

  Jag tycker det är bra för oss som skiter i naturen o som gillar att åka lite extra, o bara för att det är kul att åka bil!
  blir nog en halvmil extra var dag om man ska pendla till Dafgårds, men dock inte så mycket extra att man får behålla reseavdraget, men dock borde man kunna kvala in till fortsatt avdrag till Götene?

 3. Ronson skriver:

  Jim Ljung, skita i naturen, varför inte använda toa som de flesta andra??

 4. CHECKER skriver:

  Stefan: Ja,kameran försvinner så vägen genom Filsbäck blir snabbare

Kommentarerna är stängda