Gå direkt till Nyheten (Fler än 600 antagna till De la Gardie)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 21 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fler än 600 antagna till De la Gardie

Publicerad torsdag, 27 juni 2019, 16:41 av Redaktionen

Antagningen till gymnasiet är avslutad och från och med 1 juli kan eleverna logga in på Utbildning Skaraborgs webbplats och se sina antagningsbesked.
Arkivbild – med alltför mycket rött från strålkastare – Magnus Thilén.

De la Gardiegymnasiet har bland annat hög behörighet bland lärarna, hög andel fullständiga slutbetyg, hemvister med studielandskap på alla program, fina lokaler och god skollunch. Vi arbetar också med datorn som ett naturligt inslag i undervisningen på alla program.

– Vi är väldigt glada att Lidköpingsungdomarna är trogna sin hemkommun. Yrkesprogrammen har fyllts till sista plats och det finns få platser kvar på de högskoleförberedande programmen.

– Vi har dessutom ett mycket högt söktryck från Götene och Grästorp. Även det nystartade lokala fotbollsgymnasiet är fyllt till sista plats. Det var över femtio sökande till tjugo platser vilket vi naturligtvis också är mycket glada över. Trots att man har egna gymnasieskolor i Vara och Skara är det i nuläget 60 respektive 37 elever antagna på De la Gardiegymnasiet från dessa kommuner, säger Magnus Thilén, gymnasiechef på De la Gardiegymnasiet.
_________________
Artikeln bygger på pressmeddelande