Gå direkt till Nyheten (Midsommar i Lundsbrunn – en succé som drog applåder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Midsommar i Lundsbrunn – en succé som drog applåder

Publicerad fredag, 21 juni 2019, 16:58 av Björn Smitterberg

Tusentals människor kom på midsommaraftonens eftermiddag till vallen vid Kurorten i Lundsbrunn. Åter restes den vackert majade midsommarstången, åter dansades som grodor och skaraborgska spelemän.

De nya ägarna till Lundsbrunns kurort, konferens och hotell applåderades och det här var också starten för restaurangen. Den här återstarten var välkommen – det var tydligt, och flera var det som tog en rundvandring i de uppfräschta lokalerna. Hela Lundbrunn har börjat leva upp med satsningen.

För efter underhållningen i solskenet på gräsvallen följer en pub-kväll med irländsk musik och restaurangen öppnar åter bl a med ett helt nybyggt kök. Det är stora investeringar och renoveringar som skett de senaste månaderna. I fonden fanns den hotelldel som kallas Sörbodal – nymålad och även invändigt renoverad – med den sprudlande fontänen som inte haft vatten de senaste åren. Sörbodal är en av ursprungsdelarna långt äldre än dagens huvudbyggnad.

Många kom med tåget – dragna av ånglok – till festen i Lundsbrunn. Museiföreningens tåg var väl besatt och tillsammans tågade man som förr från tåget till slänten vid Kurorten.

Idrottsföreningen i Lundsbrunn och Samhällsföreningen bidrog till festen och midsommarglädjen.