Gå direkt till Nyheten (Klart för Lidköping att växa ut i Vänern)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klart för Lidköping att växa ut i Vänern

Publicerad torsdag, 20 juni 2019, 13:18 av Björn Smitterberg

Det har nu blivit klart med alla tillstånd för en ny utfyllnad i Vänern som skapar ett nytt område för industri och andra verksamheter.

Länsstyrelsen har nu, enligt Lidköpings kommun, givit klartecken för att fylla ut utanför Östra Hamnen – öster om det som sedan tidigare är utfyllt.

Förvaltningen Samhällsbyggnad kommer att börja med planering och projektering av arbetet omedelbart för att kunna sätta igång under kommande höst.

Det nya området, som är cirka 100.000 kvadratmeter, är detaljplanerat som verksamhetsmark och allteftersom arbetet framskrider och markytor blir klara så kan marken säljas till exploatörer.

– Nu kan vi påbörja arbetet med att skapa etablerbar mark på detta exklusiva område precis vid Vänern, säger Björn Jonsson tillförordnad Mark- och exploateringschef.

4 kommentarer på “Klart för Lidköping att växa ut i Vänern”

 1. Peter Gren skriver:

  Varför kan man inte göra utfyllnad vid nya hamnen och bygga bostäder

 2. Watchingeye skriver:

  Fascinerande…….”detta exklusiva område” är ju som vanligt inte ämnat för invånarna. Klart att mark vid sjökanten ska vikas till näringslivet. Vanligt folk kan ju hållas i skogen. Det finns ju motionsspår att ägna fritiden åt. Mariestad o Vänersborg har ju helt misslyckats i att använda sin sjönära mark. Där kan ju pöbeln njuta hejvilt av sjön o grönområden o så kan man ju icke ha det. Vi har ju å andra sidan en snygger fyr som är väldigt lättillgänglig o inbjudande. En kommunsymbol som drar turister. Ett härligt område att vistas i…… Glad midsommar! :-)

 3. Jim_Ljung skriver:

  Där Sket det sig med utsikten från dom stora dyra panoramafönstren i intill liggande byggnad !

 4. Göran Mörby skriver:

  Detta har jag väntat på sedan 1971,när jag körde 🚜 traktor på Rörstrand och fyllde ut Västra hamnen med porslin och gipsformar, ”varför inte bygga ut hela området mot Framnäs med hus och fina promenadstråk” Nu blir det verklighet. Lidköping vid vattnet ska ha en hamnstad. Se bara på de städer som lyckats, Göteborg, Karlstad, Kalmar, Karlskrona, till och med lilla Brommösund i Vänern.

Kommentarerna är stängda