Gå direkt till Nyheten (Kontroll av strandnära bebyggelse)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kontroll av strandnära bebyggelse

Publicerad onsdag, 19 juni 2019, 14:26 av Redaktionen

Nu inleds en ny omgång av vad som byggts strandnära i Lidköpings kommun, och kontroll över att alla tillstånd finns.

Det skriver Lidköpings kommun i ett pressmeddelande som här återges i sin helhet.

Kommunen deltar under perioden 1 juni – 31 oktober i miljösamverkans tillsynskampanj, planerad strandskyddstillsyn. Vi kommer att besöka strandområdet från Furuhäll till Sjölunda under sommaren för att kontrollera anläggningar i de strandnära miljöerna. Vi kommer att tillsynaexempelvis bryggor, sjöbodar och andra anläggningar som byggts utan tillåtelse och som hindrar friluftsliv eller kan påverka växtliv- och djurliv.

Kommunen deltar i en regional tillsynsinsats inom strandskyddade områden. Det är flera kommuner i Västra Götalands och Hallands län där strandskyddet kommer att kontrolleras i områden som är viktiga för friluftslivet och växt- och djurlivet. Kontrollerna kommer att ske under 1 juni- 31 oktober 2019. I vår kommun kommer kontrollen att göras under sommaren.

Strandskydd råder vid alla sjöar och vattendrag. Skyddet handlar både om att allmänheten ska kunna vistas vid vatten och att den känsliga naturen i strandmiljöerna ska bevaras. Det är ganska vanligt att de som har hus eller mark inom strandskydd inte har kunskap om att det är byggförbud inom skyddat område. Ska något byggas måste man ha en dispens från tillsynsmyndigheten.

I första hand sker kontrollen inom det strandnära området.

En kommentar på “Kontroll av strandnära bebyggelse”

  1. Lunnarn skriver:

    Av tomtgrannar fick jag höra;fråga inte,bygg bara..Vet ingen som har behövt riva varken brygga eller byggnad i Lidköping.

Kommentarerna är stängda