Gå direkt till Nyheten (Maria Dufberg åter i Lidköping – som präst)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Maria Dufberg åter i Lidköping – som präst

Publicerad fredag, 14 juni 2019, 18:08 av - Inskickat material

I söndags var det präst- och diakonvigning i Skara domkyrka. Biskop Åke Bonnier vigde fem kvinnor till diakoner och två män och två kvinnor till präster. En av dem är Maria Dufberg som har fått Lidköpings församling som sitt  tjänstgöringsställe. På söndag kommer hon att leda sin första mässa. Det är i S:t  Nicolai kyrka vid högmässan här.  Johan Sundström fungerar som kyrkomusiker, och Anders Kjellqvist kommer att välkomna Maria som pastorsadjunkt i Lidköpings församling.

Maria Dufberg som bor i Varnhem har ett förflutet i Lidköping, i det att hon bland annat jobbat som apotekare och varit aktiv i kanotföreningen här och på söndag hälsas hon välkommen  till att tjänstgöra i Lidsköpings församling.