Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Vanudå, fredag och inte klämdag!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Vanudå, fredag och inte klämdag!

Publicerad fredag, 14 juni 2019, 11:54 av Björn Smitterberg

Det var trafik som diskuterades i kaffebordsakademien häromdagen.
Många hade synpunkter och ett förslag som kan vara intressant kläcktes.

Så konstigt, redaktören har vant sig vid att ha en extra helgdag mitt i veckan. Fredagar är väl lika med klämdagar – eller? Nej, nu är det snart slut på de goda dagarna som ger oss extra ledigt under vårterminerna. Nu har vi midsommarens ledighet att se fram emot. Sedan dröjer det till 2 november innan vi har en extra röd dag i almanackan.

I dag slutar förresten skolorna i Lidköping.Grattis alla barn och unga som får ledigt – hoppas ni får vara mycket mycket lediga och göra spännande saker med era föräldrar och era kamrater. Glöm inte att ha en bra bok på huvudkudden. Fråga på närmaste bibliotek – gå in bara och säga vad som just du tycker är intressant och du får experthjälp alldeles gratis.

Redaktören mötte på onsdagen en som kommit lite fel. Hon beklagade sig lite, men inte så mycket för hon tyckte det oväntade besöket i Lidköping var fint. Problemet för henne var att hon steg på en buss i Trollhättan för att åka mot Göteborg… Det var inte bussföraren som körde fel.

Det kreativa kom från en person som tycker Mellbygatan är dåligt utnyttjad som affärsgata. Eller egentligen tycker han tvärtom – det är en av några få gator i centrala Lidköping som har gott om butiker. Han tänker på sträckan mellan Nya Stadens torg och Götgatan;
– Varför är inte det en gågata? Varför är man så rädd om just Mellbygatans trafik?

Idén uppkom genom att redaktören informerade om den lördag i september då man ska pröva att ha centrala Lidköping bilfritt.

Ett diskussionsämne – tunnel under Kållandsgatan som skulle binda samman Torggatan med John Hedins torg och Rörstrand. Det är en knutpunkt i trafiken. En tunnel finns lite längre nordväst ut – men är inte alls så trafikerad.

Minnenas skåp? Det finns just nu utställt på Vänermuseet. Det är sista r esterna av Lidköpings gamla badhus, där alltså gästerna kunde använda sig av ett skåp för lite olika saker. Några värdesaker finns inte kvar i skåpet, men i en del lådor finns det kvar tvålar och schampo. det är alltså original och inte något som museets personal bidragit med.

Skåpet är en del av museets stora satsning på vatten – aktiviteter som pågår hela sommaren.

Vilken överraskning redaktören fick på torsdagskvällen. Bilen som varit parkerad hela dagen var helt nerskitad av måsar. Varför just den bilen?

God helg – lyssna på naturen, fåglarna är särskilt glada just nu. 

 

En kommentar på “Hört på stan: Vanudå, fredag och inte klämdag!”

  1. Thobias skriver:

    Redaktören är inte ensam om guanokonst på sin bil. Hela staden är invaderad av flygande bajsmaskiner. Kommunen säger att det är fastighetsägarnas ansvar och tvärtom. Så dessa miljontals biologiska gödselspridare får vi stå ut med efter som ingen tar ansvar att få bort dem. Leve mångfalden!

Kommentarerna är stängda