Gå direkt till Nyheten (Nu öppnar Dafgård en butik i Källby igen – större än förr, fler varor än förr)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 09 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu öppnar Dafgård en butik i Källby igen – större än förr, fler varor än förr

Publicerad onsdag, 12 juni 2019, 17:44 av Björn Smitterberg

Dafgård i Källby är en av de riktigt stora arbetsplatserna i trakten, med 1.100 anställda och nära tre miljarder i omsättning görs nu en satsning som väl i praktiken kommer att påverka omsättningen med promille. Det öppnas en ny butik i Källby.

Här kommer kunder att kunna handla krokiga baguetter, sneda kanelbullar, utmärkt kött, prima varor. Det är alltså en specialbutik för Dafgårds varor av alla de slag som öppnar. Butiken har till och med vissa varor som inte kan köpas någon annanstans.

Länge har det funnits en butik inne i Dafgårds industriområde. Den försvann i samband med att företaget byggde för vegetarisk produktion.

Nu har Dafgårds tagit över en lokal intill bensinstationen/Handlar´n i Källby. Sedan årsskiftet har det snickrats och jobbats i butiken. Nu är den färdig – varorna är på plats. Mats Rickardsson – butikschefen – är på plats tillsammans med personal; Annelie Rickardsson, Maja Lager och Agnes Svensson. Butiken kommer inte att vara öppen på lördagar – mer än just på lördag, för en officiell invigning.

Lidköpingsnytt fick i eftermiddag titta in. Det handlar om en butik som dels ska sälja varor – men även kunna visa upp sortimentet för kunder, storkök och restauranger. Samtidigt är det en outletbutik. Krokiga baguetter, sneda kanelbullar och pizza som kan ha fått lite för lite ost. Sådant ska säljas ut här.

– Tanken är att vi inte skall slänga något. Vi vill att allt används, och att maten inte ska bli biogas, säger Ola Larsson vid Dafgård som tillsammans med Beatrice Carlsson och Mats Rickardsson presenterade butiken på Backavägen.

– Att kasta livsmedel – det vill vi inte. Inte ens för biogas. I stället försöker vi göra något av produkterna. Det är marginella fel på det vi säljer som outlet.

Det finns en vara som är unik för butiken – som bara kommer att finnas här. En vara som tar upp det som blir över i annan produktion. Även kantbitar från bacon kommer att säljas i förpackningar.

– Det är inget fel på det köttet – det är bara det att vi inte vill ha kantbitar i våra prima varor.

Svinngod kallas denna pytt i panna som bara finns här. Det finns även en korv att grilla som är gjord på baconrester.

– Vi har ett stort kök med åtta kockar som testar fram nya produkter, vi har ett laboratorium som har koll på varorna – råvarorna, produktionen och de leveransfärdiga varorna till alla kunder.

Vissa produkter är stora lokalt eller regionalt. Andra är stora i världen. Det går att köpa köttbullar från Källby i alla Ikeavaruhus i världen.

Butiken kommer att ha stängt lördagar, söndagar och måndagar. Annars blir det vanliga affärstider. Bl a kommer att säljas öl vars grundingrediens är bröd som inte kunnat säljas. Långtifrån allt i butiken är sekunda – väldigt mycket är prima varor. Vissa varor är i stora förpackningar.

Bilderna är klickbara till större format.

5 kommentarer på “Nu öppnar Dafgård en butik i Källby igen – större än förr, fler varor än förr”

 1. Ferdinand Mican skriver:

  Oh vad jag har längtat efter denna butik. Minns när Dafgårds hade en lokal på torget. Det var tider…

 2. Kent skriver:

  Vi har väntat på detta, och och när vi fick reda på att Dafgårds outlet återuppstår så blev vi mycket glada, för det är jätteroligt att få gå och fynda igen som vi kunde göra i fabriksbutiken då det begav sig.
  Jag hoppas på några sneda och vinda koldolmar,

 3. Jim_Ljung skriver:

  En eloge till Dafgård som mig veterligt ALDRIG släppt igenom en kåldolme av icke önskad geometrisk form!
  o framför allt inte en sned kanelbulle (vore ju katastrof)
  De e inte dåligt det !

 4. Svante skriver:

  Gött mos. Äntligen

 5. Monica Holsback skriver:

  Åh vi hamnade där av en slump. Handlade pallat är kanon gott?planerar en resa dit igen i sommar

Kommentarerna är stängda