Gå direkt till Nyheten (Pride och psykisk ohälsa – tema på årets Må Bra-dag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Pride och psykisk ohälsa – tema på årets Må Bra-dag

Publicerad tisdag, 11 juni 2019, 13:46 av Björn Smitterberg

Arrangörskaran för Må Bra-dagen i Lidköping växer. Det blir det nionde året som arrangemanget genomförs i stor skala med huvudattraktionerna på Nya Stadens torg, Stenportsplatsen och Iqbals torg.

Det är ett brett register av föreningsliv och handlare som står för huvudparten, även om det finns kommunalt inslag för att hantera allt som behöver förberedas.

Pride – med HBTQ-frågor – har stark koppling till psykisk ohälsa och blir ett tydligt inslag i år. Bl a blir det ett pride-tåg som startar vid Vänermuseet och går till Nya Stadens torg där artisten Mariette finns med. Hon är det stora dragplåstret när det gäller artister i år, och är en förespråkare för att lyfta fram HBTQ-frågor.

Lördag den 7 september genomförs arrangemanget i år. Handlarna deltar på sitt sätt och på torgen blir det många verksamheter, mellan 40 och 50 föreningar brukar vara med och locka allmänheten till Må bra-dagen. En speciell fotbollsturnering blir det också, där det inte alltid är gjorde mål som räknas. Lag med rolig klädsel kan delta och få poäng.

Lidköpings Folkdansgille jobbar just nu med att träna in danser till musik av Jerry Williams och Ted Gärdestad. Musical Lisch kommer att medverka med bitar ur nästa års uppsättning – Familjen Addams. Esplanadteatern kommer att finnas på scen med Alice i Underlandet.