Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kanotister genrepade inför Kanot SM Sprint
Karin Johansson tävlar igen – med framgång)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kanotister genrepade inför Kanot SM Sprint
Karin Johansson tävlar igen – med framgång

Publicerad tisdag, 11 juni 2019, 08:44 av Redaktionen

I helgen genomfördes Tolvenregattan i Hofors en tävling i kanotsportens sprintdistanser (200m, 500m, 1000m och 5000m.)
Lidköpings Kanotförening  deltog med 16 kanotister som genomförde många fina prestationer och fick ett genrep inför Kanot SM Sprint som går av stapeln i mitten av juli i Nyköping.

Vi fick återigen se Karin Johansson på startlinjen då hon årsdebuterade efter ett litet uppehåll. Trots att det bara är 4,5 månad sedan hon fick barn, skördade hon fina framgångar med 2 förstaplatser i K1 500m samt  K1 1000m och en andraplats i K1 200m.

LKF´s främsta sprinter Johan Lilja visade även han att han är på väg att toppa formen. I mycket hård konkurrens i klassen H22 K1 200m tog han en fin fjärde plats endast 0,6 sekund ifrån pallen. I K2 på samma distans fick han kliva upp på pallen då han tillsammans med Jesper Melvinger från Finspång tog en andra plats efter ett ruggigt snabbt lopp.

Martina Wedebrand som är en talang på väg upp, tävlar i D18 klassen och visade i helgen att hon behärskar både långa som korta distanser, hon levererade fina resultat på alla distanser i såväl K1, K2 och K4. En tjej som vet hur man tränar hårt och tränar rätt för att nå toppen.

Även de yngre ungdomarna i LKF körde fina lopp. Daniel Andersson i H14 var på pallen i samtliga av sina starter i helgen, 3:e plats i K1 200m, 2:a plats i K1 500m och avslutningsvis en 1:a plats i K2 500m tillsammans med Axel Andersson som även plockade en 2:a plats i K1 200m. Minna Jansberger F-06, Elin Svärdhagen D14 och Clara Lundberg D16 fick också kliva upp på prispallen denna helgen.

Denna tävling gav ett fint formbesked inför Kanot SM Sprint om drygt en månad. Vi ser verkligen fram emot att få följa LKF´s duktiga kanotister i Nyköping. Så när ni ser de aktiva paddla iväg i Lidan den närmaste tiden så vet ni vad de tränar för.  #kanotsmsprint2019

Hela resultatlistan – klicka

Anette Andersson