Gå direkt till Nyheten (Kan få riva badtunna)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kan få riva badtunna

Publicerad fredag, 07 juni 2019, 11:29 av Björn Smitterberg

En ägare till fritidshus nära Vänerns strand i på Kålland kan bli tvungen att riva en ny altan, staket, terrass och en badtunna. Avgörandet ligger hos Miljö- och byggnämnden.

Förändringen på tomten har skett utan dispens från strandskyddsreglerna. Länsstyrelsen har gjort tillsyn på platsen och fört över ärendet till nämnden. Det handlar om tre stugor som enligt förslaget ska förses med luckor över panoramafönster. Ägaren hävdar att stugorna är gamla och har varit fiskestugor vid en fiskehamn, här fanns tidigare såväl pir som bryggor. Stugorna renoverades 1993.

Inför renoveringen har tjänstemän besökt platsen och konstaterat att allemansrätten redan var utsläckt i området – då stugorna är gamla.

I dag kan beslut om rivning tas för att platsen ligger inom strandskyddat område och att så har det varit i olika former sedan 1956.

9 kommentarer på “Kan få riva badtunna”

 1. Anders skriver:

  Jag tycker länstyrelsen har ett mera och större objekt att ta hand om, som också ligger innom strandskyddat område samt i ett naturskyddsområde. Det är den gamla resturangbåten ”skutan”. Kan inte länstyrelsen se till att få bort den, så kan de skita i att bråka med privatpersoner som bara vill göra det lite trevligt på egna tomten.

 2. Roger skriver:

  Tycker det ser finare ut med en gammal skuta som ligger i vattnet än folk som tror sej har rätt att äga stranden men kanske jag kan campa hos dej och bada i din tunna .

 3. Anders skriver:

  Roger: Skaffa du dina egna ägodelar, och sluta vara avundsjuk på andra.

 4. Watchingeye skriver:

  ….och som av en händelse kan man osökt bli påmind om de där strandockupationerna i Tofta som så effektivt blockerar en sammanhållen strandpromenad. Å andra sidan kommer man ju då också ihåg att inte ens nån kommunal tillsynsnämnd vill ta i detta med tång. Nån som har nån aning om varför? Aktuell badtunna finns nog hos nån som inte är så ”viktig” för kommunens politiker o tjänstemän, så där visar man ”handlingskraft”, vilket kan se bra ut gentemot allmänheten.

 5. RGR skriver:

  Anders: Lagar och regler är till för att följas. Det gäller även dig.

 6. Jim Ljung skriver:

  En del människor har mer rätt än andra, Så har det alltid varit.
  Men ibland vaknar folkets vrede till liv
  o då nåde den fattiga..!

 7. RGR skriver:

  Bara för att de där människorna har gott om pengar och bor fint och dyrt med utsikt över sjön så tror de att de är lute finare och lite bättre än alla andra, och att lagar och regler inte gäller dem.
  Så tröttsamt…

 8. Robert skriver:

  Watchingeye: Hear hear. Oförståeligt att inte strandpromenaden slutförs fullt ut.

 9. Watchingeye skriver:

  Robert: Det borde vara oförståeligt, men i denna kommun är det tyvärr förståeligt. Det är så vissa saker hanteras. Denna ordning lär bestå. Likaså kommer den ofullständiga promenaden att bestå. Om jag nu har helt fel i det jag påstår, lär ju säkert nån politiker komma in här o dementera å det bestämdaste. Alternativet är den bestående tystnaden så länge valtiden ligger långt bort.

Kommentarerna är stängda