Gå direkt till Nyheten (Det hettade till i Stadsträdgården – så publiken valde skugga)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 21 januari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Det hettade till i Stadsträdgården – så publiken valde skugga

Publicerad torsdag, 06 juni 2019, 17:45 av Björn Smitterberg

Varmt och gott. Stadsträdgården var välfylld med musik och publik denna Nationaldag. Den inleddes på lilla scenen med ett flera timmar långt program som elever vid Musikskolan bjöd på. Den nordligaste riksspelmannen tyckte vi skulle gilla värmen – bättre alternativ än snöstorm.

Rockband på Musikskolans dag.

Så fortsatte festligheterna på stora scenen, Dina-scenen efter Musikskolan. Och efter Stadsträdgården väntar konsert i kväll i S:t Nicolai.

Daniel Wikslund, författare, sångare och Sveriges nordligaste Riksspelman var mannen som med fiol, sång och historier om svenska företeelser tog publiken genom programmet. Även här såg det lite snålt ut med publiken i år – men i skuggorna under träden fanns den.

Musikprofessorn Ale Möller kom med sitt band. Det är ett band som kan spela det mesta. Exempelvis har han nu i Lidköping framträtt med en sådan där röd snövägpinne som han gjort om till en flöjt. Låten han spelade var en hyllning till Trafikverket!

Lidköpingsbygdens folkdansare deltog – ett självklart inslag på nationaldagen.

Mängder av belöningar delades som vanligt ut – såväl på den lilla scenen vid Musikskolan som på den stora scenen. Här nämns långt ifrån alla.

Joakim Assarsson, underhållaren som skapat Vrickade Teatern är årets kulturstipendiat – men kunde på grund av evenemang inte komma själv.

 

Cornelia Dagobert – en av Lidköpingsfrämsta idrottare. Stipendiat som ung jaktskytt.

 

Gustav Dalemo – ung musiker nu med kulturstipendium. Spelade polska på saxofon.

 

Henrik Hejje Johansson, ordförande i Lidköpings vintersportklubb, som locka alla ut för att springa i naturen.