Gå direkt till Nyheten (Beslut i kommunledningen:
Hela hamnstadsprojektet ska granskas)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut i kommunledningen:
Hela hamnstadsprojektet ska granskas

Publicerad fredag, 31 maj 2019, 17:04 av Björn Smitterberg

På förslag av Vänsterpartiet har kommunstyrelsen i veckan beslutat att hela hamnstadsprojektet skall granskas.

– Det kan vara dags att vi gör en kontroll innan projektet fortsätter, att vi får möjlighet och se vilka beslut som ska förnyas eller förändras, sa Vänsterpartiets Claes-Göran Borg vid pressinformationen på onsdagseftermiddagen.

Hamnstadsprojektet har pågått länge och det finns beslut som nu är sex, sju år gamla. Nu ska allt tas fram och synas.

Alla politiker i kommunstyrelsen gav sitt stöd för förslaget.

8 kommentarer på “Beslut i kommunledningen:
Hela hamnstadsprojektet ska granskas”

 1. Roland skriver:

  Är det kanske inte dags att göra en folkomröstning angående detta vansinnes projekts vara eller icke vara

 2. Johan skriver:

  Hamnstadsprojektet har snart blivit ett miljardprojekt. Flytt av reningsverk, inköp av förorenad mark, inlösen av företag, sanering av förorenad mark och sedan markplanera för bostäder kommer garanterat kosta över en miljard!. Är kommuninvånarna beredda att betala detta monument till politikerna? Man skulle kunna göra massor med bra saker för de pengarna tex nytt badhus mm. Dags att redovisa och kräva folkomröstning för detta vansinnesprojekt.

 3. Watchingeye skriver:

  Ja, herre Jesus, vilken soppa detta är. Man får väl be till nån högre makt för att få stopp på detta politikermonument. Kanske hinduismen har nån passande gud?? I annat fall får man väl nedkalla Tor o hans hammare om det börjar byggas.

 4. RGR skriver:

  Angående saneringen av marken så är väl det en kostnad som man måste ta förr eller senare. Lika bra att få eländet överstökat. Men vad gäller allt det andra så tycker jag att det vore vettigare att anlägga ett fritidsområde eller annat som kommer alla lidköpingsbor till dels, och inte dyra strandnära bostadsrätter som vanligt folk med normala inkomster inte kommer ha råd att bo i.

 5. Robert skriver:

  Släpp hamnstaden, bebygg båtgården (ruckel på en plats där man inte ens kan lägga i båtarna) och Framnäs i första hand. Kanske en ny båtgård kan byggas på den förorenade marken vid Hedéns eftersom den ändå inte lämpar sig för bostäder?

 6. Göran Mörby skriver:

  Det har daltas fram och tillbaka med detta nu i tio år kanske mera? Göteborg börja väl med sin ”Hamnstad” samtidigt, den är så gott som färdig, Karlstad har sin, Västerås, Kalmar, till och med Brommösund i Vänern har fina hus nere vid vattnet men Lidköping saknas spadar till första spadtaget. För mycket negativa Lidköpingsbor finns det också. Väntar på att från hamnen fram till reningsverket ska göras färdigt först med fina gångstråk grillplatser konstgjorda dammar hela ”kohagen” är ju tillgänglig. Samma från småbåtshamnen mot campingen,lång badbrygga fina gångstråk dammar grillplatser, nytt badhus på plan vid museet, förläng strandlinjen. Ny båtgård på gamla Hedens, allt detta kan göras före vårt nya reningsverk flyttas till den plats som är bestämt,sen kan Hamnstaden byggas.

 7. Jörgen Larsson skriver:

  Vem ska betala flytten av båtgården?

 8. Robert skriver:

  Jörgen: De som nyttjar den? Den behöver för min del inte ersättas.

Kommentarerna är stängda