Gå direkt till Nyheten (Förslag till belysning och flaggstänger på Nya Stadens torg underkänt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag till belysning och flaggstänger på Nya Stadens torg underkänt

Publicerad onsdag, 29 maj 2019, 18:58 av Björn Smitterberg

Det förslag till ny belysning och även placering av flaggstängerna på Nya Stadens torg som samhällsbyggnadsnämnden beslutat om får inte godkänt av kommunstyrelsen.

Samhällsbyggnadsnämnden var för sin del tveksam, den beslutade om pengarna men överlät till kommunstyrelsen att ge klartecken för arbetet som även omfattar markbeläggning och bredare gångstråk.

I förslaget finns nya belysningsstolpar – röda prickar – och ny placering av flaggstängerna – blå prickar. enligt förslaget skulle två av de fem flaggstängerna flyttas. de skulle hamna på gräsmattorna.

Det tycker inte politikerna i kommunstyrelsen är någon bra idé. Flaggstängernas nedre delar är ett konstverk som handlar om Lidköpings historia – det går inte att splittra. Flaggstängerna kan flyttas, men ska så i rad som tidigare.

Bild från Samhällsbyggnad. Bilden är klickbar till större format.

2 kommentarer på “Förslag till belysning och flaggstänger på Nya Stadens torg underkänt”

  1. Ronney Hedvall skriver:

    Jag tycker att Erling Karlsson, bror till konstnären Stig som designat flaggstångsfoten , skall få vara med och bestämma.

  2. Jonas skriver:

    Bättre att se på en helhetslösning än små projekt tex belysning och gångstråk. Varför inte ta bort vartannat träd och låt dem växa upp istället för att ha en tjock grön korv som skymmer alla vackra husfasader, och kanske odla en häck runt om så man slipper se alla bilar?

Kommentarerna är stängda