Gå direkt till Nyheten (Entré Syd: Fastighetsföretag vill fortsätta och bygga
Men inte kommunen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Entré Syd: Fastighetsföretag vill fortsätta och bygga
Men inte kommunen

Publicerad måndag, 27 maj 2019, 13:11 av Björn Smitterberg

Det finns inte längre något gällande avtal om att exploatera den nu varande parkeringsplatsen vid Åhlénsvaruhuset. Men de fastighetsägare som tidigare varit intresserade av att satsa vill fortsätta – men först vill de att kommunen bestämmer sig.

I fyra år har planer för hur de nuvarande parkeringsplatserna i kvarteren Vulcanus och Uranus skall utvecklas. Det har nämnts förslag med såväl butiker, bostäder som parkeringshus, sammankopplade med Åhlenshuset och Särnmarkshuset.

Men det har uppstått tveksamheter inom kommunen, förslagen har inte mottagits helt väl av omgivningen och därför har planerna tills vidare gått i stå.

Nu skriver de företag som vill bygga här till kommunen att deras intresse finns kvar, men nu får kommunen först bestämma hur den vill att området ska utvecklas.

De fem företagen är:
Fda Future AB,
Frenbo,
Ullersbro
Fyrkantens Förvaltning och
AB Bostäder.

Lidköpings kommun har svarat att den inte har några planer på att återuppta planeringsarbetet eller låta företagen få ett nytt så kallat markanvisningsavtal.

Ärendet har varit uppe flera gånger under de senaste åren skrivelserna har i början av denna månad sedan blivit offentliga handlingar.

En kommentar på “Entré Syd: Fastighetsföretag vill fortsätta och bygga
Men inte kommunen”

  1. Jörgen Larsson skriver:

    All heder till kommunen! Så många turer för att komma fram till det självklara. Det finns mycket att fundera på i det som nu synes bli kvar. Varför skall AB Bostäder sköta projektet med hyrespengar från sina övriga hyresgäster? Slå stopp för projektet, alternativ vad gäller förtätning finns på andra håll. Och är det sedan så att man, med dold agenda, avser få det till bostadsrätter, då skall kommunen slå stopp, vilket skett. Men även AB Bostäder skall stoppas från sin ägares sida.

Kommentarerna är stängda