Gå direkt till Nyheten (Örslösa skola:
Klimatstrejk vid Stadshuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Örslösa skola:
Klimatstrejk vid Stadshuset

Publicerad torsdag, 23 maj 2019, 14:21 av Björn Smitterberg

Årskullen 6 vid Örslösa skola skall under fredagsförmiddagen genomföra sin protest mot att för lite görs för att rädda klimatet.

Eleverna kommer därför att strejka från skolan och i stället visa missnöje vid Stadshuset.

Fredagen är utlyst som en global dag för skolelever att strejka.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Frida
Gäst
Frida
23 maj, 2019 02:45

Någon som vet vilken tid det här är?

Camille
Gäst
Camille
23 maj, 2019 04:06

I er artikel borde ni ha med vad skolledningen anser om detta.

Claës Englund
Gäst
23 maj, 2019 04:41

Vi får hoppas att skolledningen på skolan inte är ansvariga för skolket. Barn i åk 6 har inte kunskaper i ämnet.
Om vuxna vill strejka framför kommunhuset, måste dom ha kurage att göra det själva och inte utnyttja skolbarnen för sina politiska aktiviteter. Claës Englund (sitter i nämnden)

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
23 maj, 2019 05:17

Claes: Jag kan förstå att ni politiker tycker det är jobbigt när även ungarna vill sätta ner foten. Framtidens politiker finns ju bland barnen, tack o lov.

Tomas
Gäst
Tomas
23 maj, 2019 05:27

1kap §5 skollagen:
Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Detta liknar ren aktivism, är det sånt lidköpings kommun skall lära sina medborgares barn???
Om man som lärare vill protestera ska man väl inte få använda barnen som verktyg??? Då får man gå med i ett politiskt parti eller närmare till hands i det här fallet blir väl en sekt!

Jenny
Gäst
Jenny
23 maj, 2019 09:12

Frida,.
Vi kommer finnas där från ca 940-11:20.Du är välkommen att vara med och stötta denna viktiga fråga.

Jenny
Gäst
Jenny
23 maj, 2019 09:13

Jenny Johansen
Vi har den senaste tiden jobbat med hållbar utveckling och klimatfrågor. Eleverna är väldigt nyfikna och engagerade i frågan. Vi har även pratat om Greta Thunberg och hennes klimatsstrejk, att man som barn kan få upp ögonen på makthavare och vara med och påverka framtiden.
Klassen vill gärna vara med och vara en del av detta, då denna planet är deras framtid. De har sett att den 24 maj är det en ny GLOBAL klimatstrejk ( i den förra deltog hundratusentals barn och ungdomar på ALLA kontinenter, varav en i Lidköping).

Eleverna tänker åka in till stan denna dag och klimatstrejka och jag ser då möjligheterna istället för hinder. Jag och Nicole kommer åka med dem och se detta som samhällskunskap, som ett studiebesök i utövandet av demokratiska processer och även som ett led i hållbar utveckling.
Lgr11:
♻️Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utifrån personliga erfarenheter och aktuella händelser uttrycka och pröva sina ställningstaganden i möten med andra uppfattningar. Därigenom ska eleverna stimuleras att engagera sig och delta i ett öppet meningsutbyte om samhällsfrågor.

Rune Ungman
Gäst
24 maj, 2019 05:54

Jag läste Claes Englungds kommentar här och anser att mitt barn som går i denna klass har klart högre kunskaper om miljö än vad han kan prestera själv. Jag är mycket stolt över mitt barn medverkan i detta och att hans lärare vågat genomföra detta. Hurra för våra barn och ner med stofiler som inte orkar att begripa vad vi håller på med.