Gå direkt till Nyheten (Förslag till stadsutveckling:
Linbana mellan Sjölunda och Hamnstaden)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 03 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag till stadsutveckling:
Linbana mellan Sjölunda och Hamnstaden

Publicerad torsdag, 23 maj 2019, 20:33 av Björn Smitterberg

När politiker och tjänstemän i mars genomförde några dagar med att bearbeta ideer för att utveckla Lidköping kom flera nya uppslag fram. Ett är att bygga en linbana som förbinder Sjölundastranden med med Hamnstadsområdet, där det skulle skapas strandpromenad, mötesplats med aktiviteter, cykel- och skatepark m m.

Hamnområdet skulle enligt idéerna som nu redovisas kunna bli ett kulturområde – en slags waterfront.

En ny stadsdel nämns vid Rådarondellen och skogen norr därom.

Nya områden för arbetsplatser nämns i anslutning till Hovby flygfält.

Insatser för ökad trivsel föreslås för flera områden.

I en andra omgång diskuterades mycket hur arbetet med förändringar ska genomföras.

 

3 kommentarer på “Förslag till stadsutveckling:
Linbana mellan Sjölunda och Hamnstaden”

 1. Jonas skriver:

  Jösses… tanken har inte slagit er att det kan finnas annat att prioritera? Kanske göra tvåfiliga rondeller och separata högerin/ut-farter till handelsområden
  Kanske satsa på att göra en camping vid Sjölunda så det går att driva kafeet vidare. Byggnad finns redan till toa ,dusch mm, och tom stugor att hyra ut. Lite elstolpar så är det klart. Kanske tom en liten servicebutik som också kan användas till bofasta som har nästan en mil till närmaste affär.

 2. Claes Hassel skriver:

  Intressant ide om linbana här kommer lite siffror publicerade i G-P av Dalibor Eminefendic (MP) ledamot SDN 20190523 :
  Förstudien för att bygga lina i GBG kostade många miljoner och genomförandet av projektet linbana beräknas kosta FYRA MILJARDER, ganska mycket pengar, men kan man inte göra det billigare i Lidköping? Jo det går säkert bra titta bara på Sarajevo som redan har genomfört sitt projekt linbana där kostnaden blev 100 miljoner. Kanske Lidköpings kommun skall göra ett studiebesök i Sarajevo innan man tar sig an sitt projekt linbana!
  Eller ännu hellre lägga ner projektet redan nu utan att det har kostat för många skattekronor.

 3. Watchingeye skriver:

  Fast å andra sidan kan det ju vara värt stålarna för kommunens del, så dom slipper ta nån mer fajt med villaägarna vid Båtgården o en bit in i Tofta som lagt beslag på strandlinjen. det handlar nog kanske inte så mkt om svågerpolitik som brist på allmänt kurage. ……så, det kan vara värt stålarna för en linbana istället för en sammanhållen strandpromenad.

Kommentarerna är stängda