Gå direkt till Nyheten (Bad i Lidan: Oavgjort i votering)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bad i Lidan: Oavgjort i votering

Publicerad torsdag, 23 maj 2019, 19:57 av Björn Smitterberg

Möjligheten till att bada i Lidan skickades från kommunfullmäktige tillbaka för ny utredning då flera ledamöter ansåg att så många remissinstanser pekat på risker vid bad i Lidan att en ny prövning behövs – speciellt av juridiska skäl.

Nu är ett nytt förslag på väg, men när kommunstyrelsens arbetsutskott – första instans – skulle rösta blev det oavgjort. Här sitter nämligen fem politiker, men en avstod.

Jonas Sundström – ordförande och socialdemokrat fick utslagsröst och röstade för ett Centerförslag som innebär att bad kommer att tillåtas på ena sidan av Lidan mellan Wennerbergsbron och Järnvägsbron.

Jonas Sundström och Frida Nilsson, centern, hade redan från början samsyn. Moderaten Rasmus Möller och Liberalen Chatarina Caesar hade en något annorlunda åsikt. Det blev 2-2 i omröstningen för Miljöpartisten Marianne Bonnevier avstod.

Därmed var det Jonas Sundströms och Frida Nilssons åsikt som antogs.

Nu skall ärendet till kommunstyrelsen på onsdag. Därefter – kanske vid midsommartid – till kommunfullmäktige.

Förslaget som röstades om och som kommer till kommunstyrelsen lyder:

”Badande är inte tillåtet i Lidan från Ågårdsbron till och med utloppet i Vänern. Undantaget från detta förbud är Lidans västra sida (mot torget till) mellan Wennerbergsbron och Järnvägsbron. På denna sida av Lidan är bad tillåtet utmed kanten av Lidan. Badande är inte tillåtet från broarna inom området, detta omfattar samtliga broar från Ågårdsbron till utloppet i Vänern. Kommunens samhällsbyggnadsnämnd kan medge tillfälliga tillstånd till bad inom de områden där badförbud råder.”