Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Vad är det för fel på Lidköping?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Vad är det för fel på Lidköping?

Publicerad fredag, 17 maj 2019, 10:55 av Björn Smitterberg

Det har hänt något, det börjar bli oroande: Kommunala chefer slutar. Somliga hinner inte ens börja.

Vem är det som väljer ut aspiranter till jobb i Lidköping – aspiranter som när de fått jobbet slutar efter förhållandevis kort tid? Det skapar förstås oro – det kan i vissa fall skapa hål i verksamheten. Även om det är ett par erfarna chefer som får vikariera är det specialistkompetens som krävs i flera fall.

Kan det vara så att den som gör urvalet träffar på sökande som i själva verket är osäkra, sökande som egentligen inte vill?

Det här är frågor som säkert redan ställs i kommunledningen, och frågan är vilken förändring det kan bli.

Snart är det val till EU-parlamentet.
Inte ens partierna själva tycks vara intresserade av att kampanja på allvar. Jodå, man finns på torget. Men inga affischer, ingen annonsering för att höja valtempen. Ändå finns Carina Ohlsson, socialdemokrat, som har chans att bli vald om allt går hennes väg.

Kanske skulle man behöva ha klarhet i det här med de inre sjövägarna i Europa. Det har ältats länge, och frågan är varför Vänersjöfarten ska drabbas så hårt ekonomiskt jämfört med andra så kallade inre vattenvägar i Europa.
Kanske skulle man behöva ha klarhet i det här med EU och dess ekonomi, hur blir det med avgifter, stöd och vad ska vi ha EU till? Just nu verkar toppkandidaterna backa på en rad frågor genom att säga att det inte hör hemma i EU-debatten, eller tvärtom. Kärnkraften har ju seglat upp i samtalen, men det är något som EU inte bryr sig om alls.

Vi behöver veta vad vi ska ha EU till i framtiden. Ska vi ha Swexit? Eller bråka med USA och Kina om handel? Om miljöfrågor som en del länder struntar i, några struntar ju till och med i sina egna medborgare?

Stora frågor, men allt tycks inrikta på en debatt som mer handlar om inrikesfrågor än EU-frågor.

Har det hänt något roligt i veckan?
Ja, Rådhuset blänker så fint…  Rött och vitt och svart.

Några har påpekat att det i dag är norsk nationaldag. Och lite mer ändå. Tack.

Redaktören får hundratals meddelande varje dag som normalt kallas spam. Några av dem är dock intressanta. En intressant uppgift kom från en organisation för ventilationsföretag:
– I genomsnitt vistas vi 58 år av våra liv hemma och hela 27 år i sovrummet, under dessa år andas vi in 20 000 liter luft – varje dag.
Det är en uppgift redaktören längtat efter.

Och så det här med att det kan gå galet när hjärnan inte är hopkopplad med tidningsmannens ryggrad:
Förra veckan berättades i Lidköpingsnytt om möjligheten att använda porrfilter, något som Lidköpings kommun vill införa på sina olika datanät. Det är nu inte så enkelt, inte blev det enklare av att redaktören ”gick i barndom” och skrev Gotlands kommun i stället för Lidköpings kommun. Gotlands kommun finns ju inte ens…
Den intervjuade på Göliska måste ha skrattat gott. Inte redaktören.

God helg.

 

 

2 kommentarer på “Hört på stan: Vad är det för fel på Lidköping?”

  1. Lunnarn skriver:

    Politikerna kanske lägger sig i lite för mycket och kan inte sin roll.

  2. Watchingeye skriver:

    Lunnarn: Det kan du faktiskt ha rätt i.Å andra sidan får vi ju aldrig veta, då de aldrig säger något till nån om något alls. Samtidigt sägs det ju att tystnaden kan vara talande….och det säger ju, om något, en hel del om politikerna som slutat tala. Undras om det är lika svarslöst i valstugorna inför EUvalet?! Mediaträningens effekter borde ju pausas där för stunden iaf. Vi testar! ;-)

Kommentarerna är stängda