Gå direkt till Nyheten (Askeslätt:
Nya problem när gatlyktor hamnade fel)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Askeslätt:
Nya problem när gatlyktor hamnade fel

Publicerad tisdag, 14 maj 2019, 12:11 av Björn Smitterberg

Askeslätt, Lidköpings nya villaområde, har inte varit riktigt lyckosamt. Efter problem med att anlägga infrastruktur förra året fick en stor del av arbetet göras om. Nu har det visat sig att även gatlyktor hamnat fel.

Gatlyktorna och ett elskåp hamnade inne på tomtmark. Det är nu flyttat och asfalteringen är gjord, enligt uppgift.

Tomas Persson, Sverigedemokrat och ledamot i samhällsbyggnadsnämnden har varit aktiv i frågan om hur Askeslätt etapp 2 kommit till och är kritisk:
– Det rinner för mycket pengar vid sidan om. De här gatlyktornas fundament hamnade fel för att entreprenören fick felaktiga ritningar.

Gustav Edvinsson, socialdemokrat och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, bekräftar uppgifterna men menar att det inte är en fråga för politikerna utan en arbetsledningsfråga. Han kommenterar den därför inte.

Tomas Persson var en av de ledamöter som i dag skulle skriva under protokollet och utlovades enligt egen uppgift att informationen om felplaceringen av gatlyktor och elskåp skulle vara med i protokollet. När protokollet senare i dag blev offentligt finns inget om saken nämnt i protokollet.