Gå direkt till Nyheten (Vänermuseet:
Dela med dig av ditt vatten)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 06 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänermuseet:
Dela med dig av ditt vatten

Publicerad måndag, 13 maj 2019, 09:27 av - Inskickat material

Invånare och sommarstugeägare i Lidköpings kommun och övriga kommuner runt Vänern har möjlighet att dela med sig av sitt vatten och på så vis delta i sommarens vattenutställning Hypersea på Vänermuseet.

Utställningen Hypersea tas fram i samarbete med miljökonstnärenJeanette Schäring, som för samman människors berättelser om vatten med konst, naturvetenskap och ekologisk filosofi i olika delar av världen.

Jeanette skapar interaktiva installationer genom att starta naturliga biokemiska färgprocesser i detta kollektiva verk. Ett föränderligt färglaboratorium som andas, växer och kommunicerar. I samarbete med ljus och mänsklig interaktion blir utställningen en förnimbar social, geografisk och kulturell markör för vårt ömtåliga ekosystem.

Berith Stenabb, som är utställningsansvarig på Vänermuseet betonar att allt vatten är som man använder i sin vardag är välkommet.
– Alla har ju inte egen brunn. Då kan man istället medverka genom att lämna in allt från schampovatten, potatiskokvattnet, brunnsvatten, källvatten, vattenpöl, sjövatten, bassängvatten – alla vattenbidrag och en liten historia eller information om just ditt vatten mottages tacksamt, förklarar Berith.

Hur gör man för att delta i utställningen med sitt vatten?
Fyll en rengjord PET-flaska eller glasburk med ½ liter – 1 liter vatten ur egna brunnen eller från din vardag. Lämna in vattnet senast den 21 maj på någon av inlämningsplatserna: Vänermuseet, Stadsbiblioteket och Kontaktcenter i Stadshuset i Lidköping. Tillsammans med vattnet lämnas en beskrivning eller personlig berättelse som hör till vattnet.

Extratillfällen
Konstnären finns på plats på Vänermuseet för att personligen ta emot vatten den 21 och 22 maj.

Pressmeddelande